Saudijac odlazi

Potvrdio FK Željezničar - Abdulhakeem Al-Tuwaijri bivši · Zvanično

Eldar Ganibegović

Ono što je SportSport.ba objavio prije nepuna dva sata, sada je potvrdio FK Željezničar - Abdulhakeem Al-Tuwaijri je bivši. 

FK Željezničar je i zvanično potvrdio kako je stručnjak iz Saudijske Arabije, Abdulhakeem Al-Tuwaijri, podnio ostavku na mjesto trenera Plavih. 

"Obavještavamo javnost i navijače da je trener Abdulhakeem Al-Tuwaijri večeras podnio ostavku na mjesto trenera FK Željezničar. Ostavka je uslijedila nakon intenzivnih razgovora FK Željezničar i predstavnika razvojnog programa Future Falcons u kojima je Uprava Kluba postavila jasna očekivanja i rokove u aktivnostima jačanja igračkog kadra. Umjesto toga, uslijedila je ostavka. 

U proteklom periodu, klub je uložio napore u izgradnju partnerskih odnosa sa razvojnim programom Fudbalskog Saveza Saudijske Arabije Future Falcons što je rezultiralo određenom podrškom za naš Klub. Nažalost, rezultati tih napora nisu u potpunosti ispunili očekivanja u dijelu koji se odnosi na podršku koja je bila neophodna za poboljšanje rostera.

Upravni odbor prepoznaje važnost situacije u kojoj se klub nalazi i uvjeravamo vas da smo svjesni očekivanja i da radimo sve što je u našoj moći kako bismo prevazišli trenutne izazove.

Proces traženja novog trenera je već u toku, a naša prioritetna namjera je pronaći stručnjaka koji će donijeti pozitivnu promjenu u igri i rezultatima našeg tima.

U ovom trenutku, Vaša podrška kao i do sada je od suštinskog značaja. Strpljenje i razumijevanje pomoći će nam da prevaziđemo izazove s kojim se suočavamo. Nastavit ćemo da vas obavještavamo o svim promjenama u Klubu.ivnostima jačanja igračkog kadra", objavio je FK Željezničar. 

Užasan učinak na klupi FK Željezničar

Abdulhakeem Al-Tuwaijri Željezničar je vodio na pet utakmica i ostvario je tek jedan remi (izvučen u nadoknadi protiv Posušja), te je doživio četiri poraza.

Stručnjak iz Saudijske Arabije velikana s Grbavice ostavlja u borbi za ostanak u ligi. Željezničar nakon jesenjeg dijela sezone ima 19 bodova, koliko i Igman koji se nalazi u opasnoj zoni.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ostaje da vidimo ko će ga naslijediti. Ko god dođe neće mu biti lako, a debi ga, kada su zvanične utakmice u pitanju, čeka 17. februara na Grbavici protiv Zrinjskog u 19. kolu Premijer lige. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.