Harun Karić prvo pojačanje Željezničara

Očekuje se zvanična potvrda

Harun Karić prvo pojačanje Željezničara

E. Škorić

Mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine Harun Karić prvo je pojačanje Plavih ove zime.

Prije nekoliko mjeseci Karić je potpisao ugovor sa zagrebačkom Lokomotivom nakon dobrih partija u dresu FK Tuzla City, ali u Zagrebu nije dobio pravu priliku, zbog čega je krajem novembra raskinuta saradnja.

Iako je imao nekoliko ponuda, sada je donio odluku da obuče dres Željezničara.

Izvori bliski igraču neslužbeno su nam potvrdili da su gotovo svi uslovi oko potpisa ugovora dogovoreni te da su ostale sitnice kako bi se transfer ozvaničio.

Veznjak s kovrčavom kosom zablistao je u nekim utakmicama Tuzle City, naročito protiv Sarajeva na Bilinom polju kada je njegov tim slavio sa 5:1.

Oglasi

Dobrim partijama u Tuzla Cityju nametnuo se i selektoru mlade reprezentacije, a ljetos je na adresu Tuzla Cityja stiglo nekoliko ponuda za njegovim uslugama. Prihvaćena je ona finansijski najbolja i u prvi mah se činilo i najbolja za mladog fudbalera.

"Šta se dogodilo u Lokomotivi? Ne znam, nemam odgovovr na to pitanje, a uvjeren sam da ga nemaju ni ljudi iz Lokomotive. Otišao sam tamo u popriličnom velikom transferu za naše uslove i ne da nisam dobio priliku na utakmici, nego skoro ni na treningu. Ipak, ne bih se mnogo vraćao u prošlost. Lokomotivi želim sve najbolje i znam da razlozi za moj status u klubu nisu bili fudbalski", istakao je Karić ranije u intervjuu za SportSport.ba.

Željezničar od borbe za Evropu do borbe za opstanak

Karić je upisao sedam nastupa za U21 reprezentaciju BiH, a prošle sezone je imao 23 nastupa u dresu Tuzlaka. U nastavku će pokušati pomoći Željezničaru da se vrati iz ponosa i otisne prema gornjem dijelu tabele.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Bit će sasvim sigurno puno promjena na Grbavici, očekuju se brojni odlasci i dolasci, a sve to u narednim danima.

Podsjetimo da je Željezničar trenutno tek na 10. mjestu sa samo 19 bodova i tik iznad opasne zone. Teško je u to povjerovati, ali Plavi su trenutno u borbi za opstanak iako se prethodno u sezonu ušlo sa velikim abicijama i sa jasnim ciljem da se izbori ponovo Evropa, što u ovom trenutnu izgleda kao nemoguća misija.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Rezerva u umjetnom klubu koji služi samo za ispomoć Dinamu i za koji ne navija osim rodbine niko u Zagrebu pojačanje za Želju?Užas.
7 3
limvotemirvah
Htjeli Mehmedovica, mi im ga preoteli, pa sad moze i Karic hahahah. Ali haj salu na stranu, 99% ovih igraca treba svaki dan Vici zahvaljivati sto ih iko trazi. Da nisu zasticena godista trenutno vecina ih ne bi do federalne dobacila.
6 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi