Strijelac prvog gola za Genk, Marvin Ogunjimi

Jupiler liga, 15. kolo

Standard slavio unatoč igraču manje

Odigrano je pet utakmica 15. kola belgijske Jupiler lige, dok je jedna odgođena i to ona između Eupena Ervina Zukanovića i Mechelena Borisa Pandže.

Lokeren je sa visokih 3:0 na Daknamstadion pobijedio St. Truiden. Reprezentativac Demokratske Republike Kongo, Tsholola Tshinyama doveo je domaćine u prednost u 18. minuti, a Ivan Leko udvostručava prednost u 22. minuti, a rezultatom 2:0 se odlazi na odmor.

Konačnih 3:0 postavlja Killian Overmeire u 76. minuti.

Istim rezultatom Genk je savladao Cercle Bruge, a golove su postigli belgijski reprezentativac nigerijskih korjena, Marvin Ogunjimi u 38. minuti, da bi u drugom poluvremenu još golove postigli Elyaniv Felix Barda i David Hubert.

Standard je uspio savladati u gostima Germinal unatoč tome što je cijelo drugo poluvrijeme igrao sa igračem manje. Naime, Sébastien Pocognol je zaradio drugi žuti karton u finišu prvog poluvremena, ali golom Mohammeda 'Méméa' Tchitéa Standard je osigurao tri boda.

Westerlo našeg reprezentativnog stopera Adnana Mravca došao do pobjede od 0:1 u posljednjim trenucima utakmice kada je mrežu Charleroia zatresao Peruanac Daniel Chávez Castillo.

Club Brugge je golovima Ronalda Alejandra Vargasa Arangurena u 14. i Jeroena Simaeysa u 49. minuti savladao Lierse sa 2:0.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.