Dogovorio saradnju sa Tuzla Cityjem

Jašarević je nedavno napustio Grbavicu, ali brzo je pronašao novi klub - ostaje u Premijer ligi · Saznajemo

Adnan Beganović

Tuzla City, koju će u drugom dijelu sezone s klupe predvoditi Slavko Petrović, dogovorila je saradnju sa 28-godišnjim lijevim bočnim Irfanom Jašarevićem. U ponedjeljak će saradnja biti ozvaničena.

Prije nekoliko dana iskusni lijevi bočni Irfan Jašarević se i službeno rastao sa FK Željezničar, no nije dugo čekao na novi angažman.

Naime, kako SportSport.ba neslužbeno saznaje, Jašarević će i u drugom dijelu sezone igrati u Premijer ligi.

Dres Željezničara će zamijeniti onim Tuzla Cityja, što je i sam potvrdio za SportSport.ba.

"Istina je, dogovorio sam sve sa čelnicima kluba. U ponedjeljak ću se priključiti pripremama i potpisati ugovor. Uvjeren sam da ću biti od velike pomoći kako bismo zajedno ostvarili sve zacrtane ciljeve", istakao je Jašarević.

Jašarević u duelu sa Kyeremehom

Ovaj 28-godišnji fudbaler je u Željezničar stigao na početku prošle godine. U kratkom vremenskom periodu se izborio za mjesto u timu i ukupno je za Plave odigrao 34 utakmice.

Postigao je dva pogotka kojima je dodao i četiri asistencije, a bio je ponajbolji igrač Željezničara u ovosezonskoj evropskoj avanturi. Sa dvije aistencije je bio najzaslužniji za gostujuću pobjedu Željezničara nad Dinamom iz Minska (1:2) s kojom su Plavi osigurali nastup u 2. pretkolu Konferencijske lige gdje su ispali od Nefčija.

Inače, Jašarevića je svojevremeno nastupao za Travnik i Krupu, a upravo sjsajne igra u tadašnjem premijerligašu iz Kanjona Tijesno osigurale su mu transfer u Švedsku.

Potpisao je za Dalkurd s kojim je nastupao u prvom i drugom rangu švedskog fudbala. Ukupno je za ovaj klub odigrao 64 utakmice i pritom je postigao pet pogodaka uz jednu asistenciju.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Prije dolaska u Željezničar branio je boje BK Olympica iz Malma koji se takmiči u trećem rangu švedskog fudbala i za ovaj klub je odigrao 26 utakmica na kojima je postigao tri pogotka.

Na kraju dodajmo da će Tuzla City u drugom dijelu sezone s klupe predvoditi iskusni stručnjak Slavko Petrović.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.