Igrao u Premijer ligi, a sada napravio sjajan transfer u Kinu

Veoma zanimljiv put u karijeri je imao do sada

Igrao u Premijer ligi, a sada napravio sjajan transfer u Kinu

S. Mlaćo

Bivši član Tuzle City Darick Kobie Morris napravio je sjajan transfer. Naime, Morris je iz Tuzle City stigao u slovensku Muru, te brzo postao standardni prvotimac, no sada će u nove izazove.

Upisao je 44 nastupa za Muru, tri puta se upisao u listu strijelaca, no pola godine prije kraja ugovora u nove će izazove. Postat će član kineskog kluba Meizhou Hakke.

Iz Mure su istakli da je ugovor sporazumno raskinut i poželjeli su samom nogometašu mnogo sreće u budućnosti. Nije poznato da li će Mura dobiti obeštećenje ili su željeli raskidom izaći u susret ovom defanzivcu.

On se putem zvanične stranice kluba zahvalio svima u klubu, kao i navijačima.

"Hvala vam za ovu godinu i po dana. Od prvog dana ste me dočekali i učinili da se osjećam kao kod kuće. Hvala vam na podršci, atmosfera je uvijek bila odlična, posebno na našem stadionu. Ponosan sam što sam nosio boje Mure. Hvala još jednom i vidimo se ponovo", kazao je Morris.

Morris je i do sada imao zanimljiv nogometni put. Ponikao je u NK Zagreb, a kasnije obukao dres omladinaca Dinama iz Zagreba. Nije zaigrao za prvi tim, ali otišao je u slovenski Domžale.

Oglasi

Poslije toga dolazi transfer u bh. nogomet i to prvi put 2019. godine.

Pružao je dobre partije u dresu Tuzle City, a u julu 2022. godine povratak u Sloveniju. Ovaj put u NS Mura.

Nastupao je 28-godišnjak i za omladinske selekcije Hrvatske, te ima državljanstvo te zemlje, iako je rođen u New Yorku.

Potražite više informacija na temu 1. liga Slovenije:

Sada će put Kine, u ligu koja se dosta promijenila. Ranijih sezona stizala su brojna poznata imena, no nisu se dugo zadržala. Njegov trenutni tim sastavljen je većinom od igrača iz Kine, a vrijednost ekipe je 6.5 miliona eura.

Tu je tek Rade Dugalić iz Srbije, te Nebojša Kosović koji je rođen u Nikšiću (Crna Gora).

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi