Vratio se kući

Split i cijela Dalmacija na nogama, Hajduk napravio nemoguće: Ivan Perišić je potpisao! · Zvanično

Endin Čaušević

Hrvatski reprezentativac Ivan Perišić danas je zvanično predstavljen kao novo pojačanje Hajduka iz Splita u koji je stigao na posudbu iz Tottenhama.

Ono čemu su se navijači Hajduka mjesecima nadali danas se konačno ostvarilo, a video koji je Hajduk objavio prije nekoliko minuta napravio je pravu pometnju na društveni mrežama.

Hajduk je ozvaničio povratak Perišića na Poljud i tu će igrati na posudbi do kraja sezone iz Tottenhama.

"Vraćam se tu, to su luke mog sna...", poručili su iz Hajduka uz sjajan video potvrde dolaska Perišića u ovaj klub.

Nakon toga Perišić će biti slobodan igrač jer mu ističe ugovor s londonskim klubom i očekuje se da potpiše jednogodišnji ugovor s Hajdukom.

No, navijači Hajduka morat će još sačekati da Perišić zaigra u dresu njihovog kluba jer je on i dalje van terena zbog povrede.

Perišić je u septembru prošle godine pokidao ligamente koljena, a kako stvari stoje još će njegov oporavak trajati najmanje mjesec dana.

Ovaj 34-godišnjak je ponikao u Hajduku, ali nikada nije zaigrao za prvi tim jer je još kao omladinac otišao u francuski Sochaux.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

U karijeri je igrao još za KSV Roesalare, Club Brugge, Dortmund, Wolfsburg, Inter, Bayern i Tottenham. S reprezentacijom Hrvatske je osvojio srebro i bronzu na Svjetskom prvenstvu.

Za Vatrene je u dosadašnjoj karijeri upisao 129 nastupa i dao je 33 gola. Očekuje se da bude dio ekipe i na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj ovog ljeta.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.