Klaas Jan Huntelaar

Holanđanin na cijeni u Londonu

Arsenal daje 24 miliona eura za Huntelaara

Teme:

Arsenal za kupovinu 24-godišnjeg holandskog napadača Klaasa Jana Huntelaara, želi izdvojiti 24 milijuna eura.

Osim Arsenala, za Huntelaara se «otimaju» i Manchester United, Chelsea, te Real Madrid, no menadžer Arsen Wenger za sada je ponudio najviše novca za ovog igrača. Ističe kako se na ovaj potez odlučio da bi osigurao da u napadu «topnika» i dalje ima žestoku konkurenciju, ukoliko Emmanuel Adebayor ovog ljeta napusti Arsenal. Izuzev, Huntelaara, Wenger bi u dresu svog tima volio vidjeti i Obafemi Martinsa.

U prošle sezone Huntelaar je postigao 33 gola, ali pošto je na EURO 2008 u  Austriji i Švajcarskoj odigrao samo utakmicu za Holandiju, njegova cijena znatno je pala. Ipak, iz Ajaxa poručuju kako ga neće dati nikome ispod 25 milijuna eura, piše News of the world.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.