Sa današnjeg meča u Antaliji

Rođene koštale loše reakcije odbrane

Velež poveo pa izgubio od danskog Vejlea

Samir Mlaćo

Nogometaši Veleža odigrali su novi pripremni meč u Antaliji, ali ovaj put sigurno nisu zadovoljni rezultatom.

Rođeni vrijedno rade u Turskoj, rezultat u pripremnim mečevima nije u prvom planu, ali dobro dođe za samopouzdanje. Danas je rival bio danski Vejle, a završilo je 2:1 za protivnika.

Meč je ometao i jak vjetar, a Velež je poveo u 18. minuti kada Haskić koristi lošu reakciju odbrane Danaca i nakon lijepe asistencije jednog saigrača loptu posprema u mrežu.

U 21. minuti korner za Rođene, činilo se da je lopta u mreži, no golman Vejlea u zadnji čas sjajno brani. U 29 minuti blilo je 1:1. Brza akcija rivala, prati to napadač Vejlea i ispred golmana Duke ubacuje loptu u mrežu.

Tri minute kasnije novi pogodak danskog tima. Opet precizna lopta sa lijeve strane, opet spava odbrana Veleža i to je 1:2. Bio je to i konačan rezultat prvog poluvremena.

U nastavku bez puno uzbuđenja, a u samoj završnici osjetio se umor kod nogometaša, pa se i nije moglo očekivati nešto više. U 88. minuti slobodan udarac za Pršeša, ali siguran plijen za golmana Vejlea.

Ostalo je 1:2.

Vejle je član Superlige Danske i nakon 17 kola je na predposljednjem mjestu sa 14 osvojenih bodova.

Treba istaći da je danas igrao još jedan premijerligaš i to Zvijezda 09 koja je savladala Loznicu 2:1 golovima Tomanovića i Rahimića.

Prijateljski meč:

FK Velež - Vejle Boldklub 1:2

FK Velež: Duka, Domić, Mahmić, Halilović, Kuko, Šikalo, Vehabović, Lohan, Suljić, Gulishavili, Haskić.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.