Behram od Željezničara, Veleža i Readinga, do povratka u bh. nogomet
Iz perioda dok je nosio dres FK Velež

Zvanično je predstavljen u Hercegovini

Behram od Željezničara, Veleža i Readinga, do povratka u bh. nogomet · Zvanično

S. Mlaćo

HNK Čapljina završio je veoma zanimljiv transfer. Čapljina je igrala Prvu ligu FBiH, a sada se bori za opstanak u Drugoj ligi Jug, trećem rangu naše zemlje.

Ipak, na zimskoj pauzi vrijedno rade, pa su danas potvrdili dolazak nekadašnjeg omladinskog reprezentativca naše zemlje. Sa 25 godina Behram stiže iz hrvatskog niželigaša Mladost Ždralovi, te je saradnja dogovorena.

Nastupao je Behram u našoj zemlji za mlade selekcije Veleža i Željezničara, kasnije i seniorsku selekciju Mostaraca, a okušao se čak u Engleskoj. Bio je član U-21 ekipe engleskog Readinga, igrao i u Luksemburga, ali i u Slaven Belupu.

Nije ostvario karijeru kakva se očekivala, a Čapljinu vidi kao novu šansu.

S velikim zadovoljstvom želimo predstaviti naše najnovije pojačanje!

"Igrač koji je u karijeri nastupao za omladinske selekcije FK Velež Mostar, FK Željezničar Sarajevo, Reading FC, reprezentacije BiH te sa sobom donosi iskustvo igranja Premijer lige BiH i HNL-a sa FK Velež Mostar i NK Slaven Belupo u naše redove dolazi iz momčadi NK Mladost Ždralovi gdje je posljednju sezonu bio jedan od nositelja igre u SuperSport 2.NL Hrvatske.

Oglasi

Dobrodošao, Seid Behram", stoji u objavi HNK Čapljina.

Prije toga u Čapljinu su stigli Ante Pažin, a klub je transfere najavio kao "zimsku bajku HNK Čapljina 2024".

Povratak na Bjelave potvrdio je i Pero Pervan, jedan od najbitnijih igrača Čapljine u novijem periodu. On je imao pauzu od pola godine, a sada se vraća da voljenom klubu pomogne u borbi za opstanak, što je i glavni cilj.

Nedavno je o samom radu kluba, te aktivnostima govorio prvi čovjek Čapljine Pero Menalo, inače brate bh. reprezentativca Luke Menala.

"Uprava je preuzela kluba prije godinu i pol dana te smo krenuli u stabilizaciju kluba. Desio nam se odlijev igrača i djece i krenuli smo ispočetka. Krenuli smo prvo od akademije te da uložimo u trenere. Sljedeći korak je bio infrastruktura te smo zanemarili prvi tim. Pružili smo priliku našim mladim momcima, iznijeli su dobar dio sezone ali rezultati se nisu poklopili ali sada kada je klub financijski stabilan možemo posegnuti za iskusnijim igračima.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Jug:

Doveli smo pet igrača i mislim da će biti to dovoljno za neki bolji rezultatski iskorak u svakom slučaju" - kazao nam je Menalo.

Čapljina "teško diše" u Drugoj ligi Jug, a trenutno ima tek šest bodova i na posljednjem je mjestu.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

nijepoznat
FK Vrapcici
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi