Crtice s priprema FK Borac

Lakše povrede Lukića i Čavića, omladinskom reprezentativcu BiH sve veća minutaža

Adnan Beganović

Fudbaleri aktuelnog lidera premijerligaške karavane, Borca iz Banja Luke, nalaze se na priprema u Turskoj gdje bruse formu za drugi dio sezone u kojem će pokušati sačuvati prednost stečenu u prvom dijelu sezone, a koja iznosi sedam bodova u odnosu na Zrinjski.

Svjesni su u redovima Velikana iz Platonove, da se prednost od sredam bodova može brzo istopiti, pa samim tim niti u jednom momentu ne žele da preuzmu ulogu favorita za osvajanje naslova, no sasvim sigurno u Banjoj Luci trazmišljaju o tome.

No, i pored toga što ih u nastavku sezone očekuje mnogo iskušenja u Borcu misle i na budućnost, odnosno šef struke Vinko Marinović na završni dio priprema u Tursku je poveo i nekoliko mladih fudbalera, među kojima se izdvaja jedno ime, ono Stefana Marčetića, golobradog 17-godišnjeg mladića od kojeg u budućnosti mnogo očekuju.

Marčetić je početkom decembra prošle godine napunio 17 godina, a u prvom dijelu sezone, iako kadet, nastupao je za juniore Borca i u 12 odigranih utakmica je postigao osam pogodaka.

A, i da Vinko Marinović ozbiljno računa na njegove usluge govore i dva odigrana susreta u Turskoj, u kojima je Marčetić imao zapaženu minutažu i kako se sada čini, u drugom dijelu sezone ovaj standardni omladinski reprezentativac (24 nastupa, 9 golova) će upisati i seniorske minute.

Detalj sa jučerašnjeg susreta Pyunik - Borac (2:0)

Dva poraza u dva prijateljska meča

Lider premijerligaške karavane je u dosadašnjem dijelu priprema u Turskoj odigrao dva prijateljska susreta. U prvom su izabranici Vinka Marinovića pretrpjeli poraz od Baltike (2:0), dok su juče poraženi od Pyunika.

I armenski klub je slavio rezultatom 2:0, a zanimljivo je da je mrežu Borca pogodio nekadašnji napadač Željezničara, Luka Juričić.

Sredinom prvog poluvremena ovog meča Marinović je morao zamijeniti Jovu Lukića i Davida Čavića, fudbalere koji su u finišu prvog dijela sezone bili među najistaknutijim fudbalerima Borca.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

No, kako smo uspjeli saznati, ne radi se o ozbiljnijim povredama, pa će Čavić i Lukić uskoro biti na raspolaganju šefu stručnog štaba i njegovim saradnicima.

Lukić je dobio jedan udarac zbog kojeg je napustio teren, dok je Čavić osjetio zatezanje u butnom mišiću pa je iz mjera predostrožnosti napustio igru.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.