Borac poražen u prvoj pripremnoj utakmici u Antaliji

Baltika bila bolja

Borac poražen u prvoj pripremnoj utakmici u Antaliji

Haris Zilić

FK Borac također je stigao do glavnog dijela priprema. Banjalučki tim je za glavni dio zimskih priprema izabrao trusku Antaliju gdje će odigrati i nekoliko pripremnih utakmica.

Prvu pripremnu utakmicu odigrali su danas protiv ruske Baltike i poraženi su rezultatom 2:0.

Borac je prvi zaprijetio već u trećoj minuti, Centrirao je Čavić sa desne strane, lopta je u gužvi u šesnaestercu došla do Vukovića čiji je udarac izblokiran. Četiri minute kasnije Gasama prijeti golu Borcu.

Nakon uraganskog starta prvog poluvrijeme stigao je period slabe i dosta mirne igre s obje strane, a do kraja poluvremena vrijedna spomena je prilika za Banjalučane preko Blagaića.

Početak drugog poluvremena sjajno počinje za Baltiku. U 50. minuti čileanski napadač Angelo Henriquez preciznim udarcem je zatresao mrežu golmana Miloševića za 1:0.

U 57. minuti veliku šansu za Borac propušta Vranješ, a u 66 minuti za Baltiku priliku je propustio Musaev. Nakon toga Vranješ u još jednoj dobroj prilici u 70. minuti, zatim i šansa za Makarića, ali ostalo je 1:0.

Oglasi

Borac je kažnjen za propuštene prilike u 83. minuti susreta, kada je Lazarev pogodio za 2:0 na asistenciju Fernandeza, a kod te akcije na golu Borca je bio Pavlović. Do kraja je ostalo 2:0 za Baltiku.

Borac je utakmicu počeo u sastavu: Milošević, Kvržić, Ćelić, Šušić, Erera, Grahovac, Terzić, Blagaić, Čavić, Vuković, Lukić. Trener: Vinko Marinović.

Drugo poluvrijeme Banjalučani su počeli u sastavu: Milošević, Jurilj, Pejović, Jokić, Subić, Fićović, Nišić, Kulašin, Vranješ, Hrelja, Makarić.

Pripremna utakmica u Antaliji:

Baltika - Borac 2:0

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Drakula
Evropa i prijateljske pokazuju sta je borac *****a od kluba
1 0
Jose2
Utakmice van Premijer lige pokazuju stvarnu snagu Borca. Tamo nema Vice da vedri i oblači.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi