Krpiću je 'nastradala' glava i morao je napustiti teren

Krpić i Drljo su napustili teren

Dva penala, ali i dvije povrede zbog kojih se Bruno Akrapović hvata za glavu

Samir Mlaćo, foto: K. Dedić

Željezničar trenutno igra prijateljski meč protiv OFK Vršac, a nakon prvog dijela na semaforu je 1:1.

Željezničar je loše krenuo, tim iz Srbije je poveo već u prvoj minuti sa 11 metara, a strijelac je bio Riquelme.

Nedugo zatim novi problemi za Željezničar. Povrijedio se iskusni kapiten Sulejman Krpić i morao je napustiti igru, a sa klupe je ušao Dženan Haračić.

Krpić je sjeo na klupu, ali sa povezom oko glave.

Bruno Akrapović je već tada imao jasnu sliku da se radi o problemima pred nastavak sezone, a već je stigla nova povreda.

Andrija Drljo je udario u zid iza gola, pritrčali su svi igrači, no Drljo je došao sebi i vratio se u igru. Nedugo zatim sjeo je na teren i pokazao da ipak ne može nastaviti meč.

Šansu je dobio novajlija Antonio Pavić. Pavić je prije par dana stigao na Grbavicu i sa ekipom otputovao u Međugorje.

Željezničar je u 31. minuti stigao do izjednačenja preko Hiroša, a također je gol postignut sa 11 metara. Treba istaći da je bilo mnogo prekida i mnogo startova, te zaista puno posla za doktore oba tima.

Željezničar je meč počeo u sastavu: Muftić, Mijić, Radinović, Cocalić, Ovčina, Drljo, Karić, Bakary, Hiroš, Krpić i Charles.

Za goste nastupaju: Nović, Terić, Diouf, Petrić, Perović, Vujić, Tomić, Čejić, Milojević, Todorović i Souza.

Naredni prijateljski meč Željezničar igra u srijedu protiv FK Klis, a zatim za vikend generalku pred nastavak sezone. Protivnik još uvijek nije određen.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.