FK Željezničar potvrdio sporazumni raskid ugovora
Na Grbavicu je stigao iz Stupčanice Olovo

Defanzivac ide u nove izazove

FK Željezničar potvrdio sporazumni raskid ugovora · Zvanično

Samir Mlaćo

FK Željezničar je upravo potvrdio još jedan rastanak. 

Naime, Grbavicu napušta defanzivac Dražen Dubačkić, što je SportSport nedavno i najavio. Pored Dubačića Grbavicu napuštaju i Edin Biber, Nikola Turanjanin i Hamza Gasal.

Dubačkić je imao važeći ugovor, pa je sada dogovoren prekid saradnje.

"FK Željezničar i Dražen Dubačkić potpisali su sporazumni raskid ugovora.
Dubačkić je u Željezničar stigao na početku sezone, a ukupno je odigrao 11 utakmica.

Zahvaljujemo se Dubačkiću na profesionalnom odnosu, doprinosu na terenu i želimo mu sreću u nastavku karijere.
Jednom Željezničar, uvijek Željezničar!", stoji u objavi FK Željezničar.

Oglasi

Mnogi su mišljenja da Dubačkić nije dobio pravu šansu na Grbavici i ostali su iznenađeni kada se pojavila informacija da defanzivac napušta Grbavicu.

"Dubačkić je četvrti najskuplji igrač Željezničara prema Transfermarktu, te sedmi najskuplji defanzivac Premijer lige. Prema renomiranom Wysocutu ima najviše osvojenih ofanzivnih duela od svih stopera Željezničara koji su odigrali više od pet utakmica, ali i najveći procenat uspješnih iznošenja lopte uz dribling i duel igru.

Defanzivac je treći kada su u pitanju presijecanja lopti - prilagođenu posjedu lopte njegovog tima, devet po utakmici. Dubačkić je i jedan od stopera koji spada u kategoriju igrača koji su odigrali 40 posto vremena, a po svim važnim i naprednim segmentima igre je među top tri igrača.

Dubačkić je u prvenstvu upisao osam nastupa, a u Evropi tri nastupa.

Prema informacijama, na stolu ima nekoliko ponuda i uskoro će prema svemu sudeći potpisati za svoj novi klub.

Željezničar potvrdio termin meča sa Zrinjskim

"Željezničar naredni dio sezone otvara utakmicom 19. kola Premijer lige BiH protiv Zrinjskog. Susret se igra 17. februara s početkom od 16:00 sati. Prvenstvo kupovine ulaznica imat će aktivni članovi za 2024. godinu", istakli su sa Grbavice.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Plavi se trenutno spremaju u Međugorju, a već su dogovorili dvije nove provjere. Moguća je i treća za vikend, ali zvanično mjesto odigravanje generalke još uvijek nije potvrđeno.

Danas je rival Željezničaru od 14 sati OFK Vršac.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Drakula
Ma rasulo tesko kod njih djaba im pojacanja,otisli su im igraci koji nisu smjeli a od najboljih su. Mekic i Amoah idu djaba na kraju polusezone
0 2
Bobinho1987
Dobit ces secer koliko se brines za Zelju klosaru,prati svoj "klub"
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi