Klub potvrdio

Još jedan odlazak iz Zrinjskog · Zvanično

Esmer Oštraković

U posljednj vrijeme nekoliko fudbalera napustilo je ekipu Zrinjskog, a danas je klub potvrdio novi odlazak.

Nakon što su Stipe Radić, Čanađija, te Maglica otišli iz tima iz Mostara, sada je potvrđeno da i Matej Senić odlazi iz Zrinjskog.

"HŠK Zrinjski Mostar i Matej Senić danas su potpisali sporazumni raskid suradnje.

Senić je u redove Plemića stigao u ljetnom prijelaznom roku 2022. godine te je prošle sezone ugradio doprinos u osvajanju povijesne dvostruke krune dok je u aktualnoj sezoni upisao devetnaest nastupa.

Ove sezone Senić je u svim takmičenjima odigrao 19 utakmica za Zrinjski i postigao je jedan gol.

Matej Senić HŠK Zrinjski Pozicija: DF

Statistika

8 nastupa
8 kao starter
2 žutih kartona
0 crvenih kartona
0 asistencija
0 golova

Svoju karijeru počeo je u Suhopolju iz kojeg 2010. godine odlazi u ekipu Varaždina. Nakon toga igrao je za Slaven Belupo, Koprivnicu, Slogu iz Ljubuškog, GOŠK i Varaždin iz kojeg je 2022. godine stigao u Zrinjski.

"Matej, želimo ti puno sreće, zdravlja i uspjeha u nastavku karijere", stoji u objavi Zrinjskog.

Maglica nedavno napustio Zrinjski i potpisao za Austriju Klagenfurt

Maglica je stigao u septembru prošle godine u redove Plemića, no nije se naigrao.

Anton Maglica HŠK Zrinjski Pozicija: FW

Statistika

4 nastupa
1 kao starter
2 žutih kartona
0 crvenih kartona
0 asistencija
0 golova

Potpisao je za Austriju Klagenfurt, a ugovor ga veže do kraja sezone. U austrijskom klubu su sretni zbog dogovorene saradnje te smatraju da će bivši Plemić moći dati svoj doprinos iskustvom i znanjem.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Austrija Klagenfurt nakon 17 kola zauzima petu poziciju, te je u borbi za Evropu. Trenutno ima 26 bodova, dok je Hartberg na 29, dok LASK ima 32.

Lider je Salzburg koji ima 39 i glavni je kandidat za naslov prvaka. Drugi dio sezone Klagenfurt će otvoriti gostovanjem kod LASK-a naredne sedmice.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.