Danas se igraju dvije utakmice 20. kola WWin lige BiH.

Danas dva meča

Sarajevo pod imperativom pobjede, Velež i Borac igraju derbi kola

Eldar Ganibegović, foto: Admin Čaušević

Danas se nastavlja 20. kolo WWin lige Bosne i Hercegovine. Gledat ćemo dvije utakmice i to u Bijeljini i Mostaru, gdje će biti odigran derbi kola.

Jučer je u Gabeli otvoreno 20. kolo WWin lige BiH. Dobojska Sloga Meridian je rezultatom 2:4 slavila protiv GOŠK-a uz hat-trick sjajnoj Dejana Vidića.

Sarajevo gostuje Zvijezdi 09, Velež dočekuje Borac

Danas se kolo nastavlja dvjema utakmicama. Prvo ćemo od 13 sati u Bijeljini pratiti utakmicu fenjeraša Zvijezde 09 i četvrtoplasiranog Sarajeva.

Nakon što je u prethodnom kolu Sarajevo na Koševu pretrpjelo poraz 1:3 od Širokog Brijega što mu je bio drugi vezani i treći poraz u posljednje četiri utakmice u ligi, tri boda su imperativ.

Sarajevo zaostaje bod za Veležom koji je na trećoj poziciji koja sigurno vodi u Evropu, te su pretkola Konferencijske lige realan cilj za Sarajevo trenutno, s obzirom na to da vodeći Borac bježi čak 15 bodova.

Bod imperativom osvajanja bodova ništa manje nije ni Zvijezda 09. Tim je to koji je s 11 bodova zakucan za dno tabele, ali koji je na posljednje dvije domaće utakmice pokazao zube i slavio prvo protiv Zrinjskog, a onda i protiv Širokog Brijega.

Zatim nam slijedi ljepotica kola. Od 16 sati ćemo u Mostaru pratiti utakmicu Veleža i Borca, koja se s pravom može okarakterisati derbijem kola.

Borac je prvi na tabeli s 48 bodova i u Mostar dolazi po bod(ove) koji bi ga dodatno približili osvajanju titule prvaka Bosne i Hercegovine.

S druge strane, Velež je treći s 34 boda i baš kao i Sarajevo, želi kroz ligu da osigura plasman u Evropu ove sezone, odnosno pretkola Konferencijske lige.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ovome dodajmo još da se preostale tri utakmice igraju sutra, a sastaju se:

Široki Brijeg - Željezničar (13:00)
Tuzla City - Posušje (13:00)
Zrinjski - Igman (15:00)

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.