Jagodić sretan, Adžem nije tražio alibi: "Ne bih ja o tome, uslovi su isti i nama i protivniku"
Adžem vrlo korektan nakon poraza od Sloge, Jagodić, jasno, vrlo zadovoljan poslije četiri postignuta gola u Gabeli.

Izjave trenera nakon utakmice

Jagodić sretan, Adžem nije tražio alibi: "Ne bih ja o tome, uslovi su isti i nama i protivniku"

E. Ganibegović

Nakon utakmice GOŠK-a i Sloge izjave su dali treneri oba tima, Admir Adžem i Vlado Jagodić. Gostujući trener je vrlo sretan, a domaći mora napraviti analizu, no ne traži alibije za poraz.

Večeras je u Gabeli otvoreno 20. kolo WWin lige Bosne i Hercegovine. Sloga Meridian je kao gost slavila protiv GOŠK-a 2:4 uz hat-trick Dejana Vidića.

Nakon utakmice su izjave dali treneri obje ekipe. Vlado Jagodić, trener tima iz Doboja, može biti vrlo zadovoljan.

"Mislim da smo zasluženo pobijedili. Došli smo s ambicijama da pokušamo poslije remija s Veležom, bilo je pomalo i upitno da li ćemo biti bolji na gostovanju. Znate i sami da smo tek jednu pobjedu imali, na Koševu i to u prvom kolu. Ovo je prvo kolo nastavka prvenstva i veseli me pobjeda danas. To je ono što sam ja igračima uporno ponavljao. Izbacili smo Igman iz kupa, došli u četvrtfinale, nismo izgubili od Veleža i ova sad pobjeda je nagrada na sve što smo uradili. Ovo je jedan dobar psihološki momenat", rekao je Jagodić, pa nastavio:

"Ova ekipa može mnogo više. Nismo danas imali Grabeža, Redžića, dva Dujakovića, igrače koji nama mnogo znače. U svakom slučaju sve čestitke igračima na čelu s Dejanom Vidićem i ovima što nisu ušli. Svi zajedno smo htjeli da pobijedimo ovdje. Neizvjesno je bilo kod 2:3, ali 2:4 pobijediti u gostima ovakvog GOŠK-a nije nimalo za podcijeniti. Smatram da možemo mnogo bolje i da ćemo u narednom periodu još dizati nivo igre kada se kompletiramo."

Oglasi

"Nismo zatvorili prijelazni rok, pojačavamo se. Mi smo u sva tri takmičenja konkurentni. Četvrtfinale već noćas putujemo za Doboj i spremamo se za dolazak ovdje u utorak jer imamo utakmicu s Posušjem, četvrtfinale kupa. Imamo kup Dr. Milan Jelić i tu imamo ambicije, tako da idemo dobrim putem. Krenuli smo kako sam najavljivao u Antaliji. Ova ekipa može mnogo. Ima i dosta propusta. Kad se u gostima postigne četiri gola, ne trebam zamjeriti nijednu grešku. One su proizvod želje. Reagovali smo prema protivničkoj mreži. Dejan Vidić hat-trick, čestitam mu na tome. Još jednom je pokazao da je među dva najbolja igrača, strijelca u našoj ligi", istakao je još Jagodić.

Admir Adžem, trener domaćeg tima, nakon večerašnjeg meča ne može biti zadovoljan. No, nije tražio alibije. 

"Težak poraz. Jako loš ulazak u utakmicu. Poklonjeni golovi protivniku čiji sistem igre i čitava filozofija se zasniva na kontranapadu. Samim tim ste nanijeli vodu na njihov mlin, tako da su mogli igrati svoju igru. Postigli smo pogodak za 1:2 i u zadnjoj sekundi prvog poluvremena primite treći pogodak", istakao je Adžem, pa nastavio:

"Na poluvremenu smo promijenili sistem igre i način. Donijelo je rezultat. Smanjili smo na 2:3 i imali neke prilike i na kraju Vidić postiže pogodak i to je bila tačka na i što se tiče ove utakmice."

Na konstataciju da je puhao jak jugo, nije htio da se "vadi". Izbjegao je tražiti alibi u tome i istakao da su uslovi isti za obje ekipe.

Oglasi

"Ne bih ja to, uslovi su isti kako za nas tako i za protivnika. Imamo problem u organizacij igre i imamo posla u tom segmentu", rekao je Adžem, pa odgovorio na pitanje da li je za GOŠK gotov prijelazni rok:

"Prije svega nama treba vremena da se ukomponujemo ja i ekipa. Ne bih poslije ove utakmice ništa. Bili su hvalospjevi nakon utakmice protiv Igmana. Ako šta bude mi ćemo reagovati, ali s ovim što imamo možemo se boriti za cilj, a to je ostanak u ligi."

"Teška utakmica. Samim tim što idemo najboljoj ekipi u ligi. Mi imamo ekipu kojoj leži igranje na gostujućem terenu, tako da ćemo se pokušati spremiti i pružiti dostojan otpor", najavio je meč 21. kola protiv Borca.

Zatim je jedan od kolega novinara konstatovao da je GOŠK večeras poklanjao golove. Složio se Adžem s tim:

"Jako dobra konstatacija. Jako je teško igrati kad poklonite nešto. U fudbalu je sve moguće. Greške su sastavni dio igre, to se dešava. Na nama je da to ispravimo i pokušamo smanjiti na što je manje moguć broj grešaka. Zaista neke početničke greške koje se ne smiju dešavati. Odigravanje unazad, igranje s golmanom što ja ne volim. Za razliku od prošle utakmice gdje to nismo radili. Bože moj, sutra napraviti analizu i pokušati ispravljati."

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sloga je nakon ove utakmice peta s 31 bodom, samo tri manje od Veleža koji je na trećoj poziciji koja vodi u Evropu. Uz utakmicu više, doduše. GOŠK je na 8. poziciji s 23 boda, četiri više iznad zone ispadanja gdje je Igman na 11. mjestu.

GOŠK će u narednom kolu u goste kod Borca. Sloga će ugostiti Zrinjski, no prije toga za pet dana ima igrati novi meč u Hercegovini i to protiv Posušja u prvoj utakmici četvrtfinala Kupa Bosne i Hercegovine.

Top Komentari

Aleksandar1976
Trenutno trener br.1 u ligi
0 0
Analiticar077
Jagodic: " Zelim pohvaliti sluzbena lica, zaista PELJTO kad sudi onda znamo da je to, to. " Slobodno napisite novinarcici sa sportsporta.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi