Igra se od 16 sati

Poznati sastavi za derbi Velež - Borac

Eldar Ganibegović, foto: Admin Čaušević

Treću utakmicu 20. kola WWin lige Bosne i Hercegovine od 16 sati igraju Velež i Borac. Utakmica u Mostaru ujedno je i derbi kola, a poznati su sastavi.

Trener Veleža, Dean Klafurić, odlučio se za sljedećih 11 igrača: Hadžikić, Oreč, Zvonić, Čaić, Halilović, Hrkač, Guliashvili, Suljić, Haskić, Sturm, Vehabović.

Na klupi su ostali: Duka, Pršeš, Mlinariš, Alves, Peco, Šikalo, Domić, Džafić, Halilović E., Jogunović, Đuliman.

Vinko Marinović, šef stručnog štaba gostiju iz Banja Luke i lidera prvenstva, na teren će poslati sljedeći sastav: Milošević, Ćelić, Grahovac, Herera, Vuković, Lukić, Kvržić, Blagaić, Kulašin, Šušić, Nišić.

Šansu s klupe čekaju: Pavlović, Đekić, Jokić, Pejović, Jurilj, Fićović, Makarić, Vranješ, Terzić, Hrelja. 

Borac je prvi na tabeli s 48 bodova i u Mostar dolazi po bod(ove) koji bi ga dodatno približili osvajanju titule prvaka Bosne i Hercegovine.

S druge strane, Velež je treći s 34 boda i baš kao i Sarajevo, želi kroz ligu da osigura plasman u Evropu ove sezone, odnosno pretkola Konferencijske lige.

Što se tiče derbija Veleža i Borca kako smo najavili glavni sudija će biti Luka Bilbija iz Prijedora. Njegovi pomoćnici će biti Damir Lazić (Brčko) i Emir Zahiragić (Sarajevo), a ulogu četvrtog sudije će imati Antoni Bandić iz Gruda.

Podsjetimo, jučer je odigrana utakmica GOŠK-a i Sloge u Gabeli. Gosti iz Doboja slavili su rezultatom 2:4 uz hat-trick Dejana Vidića.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Danas je odigrana utakmica u Ugljeviku gdje su je Zvijezda 09 rezultatom 1:0 bila bolja od Sarajeva, a sutra se kolo završava sljedećim mečevima:

Široki Brijeg - Željezničar (13:00)
Tuzla City - Posušje (13:00)
Zrinjski - Igman (15:00)

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti