Sarajevo pod imperativom pobjede, Velež i Borac igraju derbi kola
Danas se igraju dvije utakmice 20. kola WWin lige BiH.

Danas dva meča

Sarajevo pod imperativom pobjede, Velež i Borac igraju derbi kola

Eldar Ganibegović, foto: Admin Čaušević

Danas se nastavlja 20. kolo WWin lige Bosne i Hercegovine. Gledat ćemo dvije utakmice i to u Bijeljini i Mostaru, gdje će biti odigran derbi kola.

Jučer je u Gabeli otvoreno 20. kolo WWin lige BiH. Dobojska Sloga Meridian je rezultatom 2:4 slavila protiv GOŠK-a uz hat-trick sjajnoj Dejana Vidića.

Sarajevo gostuje Zvijezdi 09, Velež dočekuje Borac

Danas se kolo nastavlja dvjema utakmicama. Prvo ćemo od 13 sati u Bijeljini pratiti utakmicu fenjeraša Zvijezde 09 i četvrtoplasiranog Sarajeva.

Nakon što je u prethodnom kolu Sarajevo na Koševu pretrpjelo poraz 1:3 od Širokog Brijega što mu je bio drugi vezani i treći poraz u posljednje četiri utakmice u ligi, tri boda su imperativ.

Sarajevo zaostaje bod za Veležom koji je na trećoj poziciji koja sigurno vodi u Evropu, te su pretkola Konferencijske lige realan cilj za Sarajevo trenutno, s obzirom na to da vodeći Borac bježi čak 15 bodova.

Oglasi

Bod imperativom osvajanja bodova ništa manje nije ni Zvijezda 09. Tim je to koji je s 11 bodova zakucan za dno tabele, ali koji je na posljednje dvije domaće utakmice pokazao zube i slavio prvo protiv Zrinjskog, a onda i protiv Širokog Brijega.

Zatim nam slijedi ljepotica kola. Od 16 sati ćemo u Mostaru pratiti utakmicu Veleža i Borca, koja se s pravom može okarakterisati derbijem kola.

Borac je prvi na tabeli s 48 bodova i u Mostar dolazi po bod(ove) koji bi ga dodatno približili osvajanju titule prvaka Bosne i Hercegovine.

S druge strane, Velež je treći s 34 boda i baš kao i Sarajevo, želi kroz ligu da osigura plasman u Evropu ove sezone, odnosno pretkola Konferencijske lige.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ovome dodajmo još da se preostale tri utakmice igraju sutra, a sastaju se:

Široki Brijeg - Željezničar (13:00)
Tuzla City - Posušje (13:00)
Zrinjski - Igman (15:00)

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Salkan
Za Sarajevo je neriješeno uspjeh
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi