Iliev je sinoć bio mnogo nervozan, a sve je kulminiralo u završnici meča

Nevjerovatan potez golmana Bordo tima na derbiju

Zbog čega je Iliev dobio crveni karton? Izvještaj delegata mu ne ide u prilog

Samir Mlaćo, foto: T. Hebib

U vječitom sarajevskom derbiju vidjeli smo pred sami kraj i mnogo nervoze, a na kraju je najgore prošao golman Sarajeva koji je dobio crveni karton i ako je suditi po izvještaju delegara, očekuje ga žestoka kazna.

Navijači Željezničara su pjevali i slavili 'najslađu pobjedu, na semaforu je pisalo 3:0, a onda pravi haos na terenu. Sve je zakuhao izuzetno nervozni Dejan Iliev koji je ranije morao u svlačionicu.

Iliev je bio nervozan od početka, a zatim je primio i pogodak sa 35 metara na zaista nesvakidašnji način. Već tada se vidjelo da nije 'u elementu', a sve je začinio crvenim kartonom u trećoj minuti sudijske nadoknade.

Iliev je prema izvještaju delegata isključen zbog fizičkog napada, odnosno udaranja igrača Željezničara sa brojem 4, radi se o Nemanji Cavniću, šakom u predjelu glave.

Sudija Sivac je pokazao crveni karton Ilijevu, a on je golmanski dres predao Renanu Oliveiri koji je stajao na golu u posljednjoj minuti.

Već sada je jasno da Ilieva čeka žestoka kazna, vjerovatno mnogo veća od dvije utakmice koliko obično bude kazna za direktan crveni karton. Radi se o grubom prekršaju i vjerovatno će 'jedinica' bordo tim odsustvovati s terena duži period.

Dodatni je to problem za bordo tim pred naredne utakmice. Već u subotu na Koševo dolazi FK Igman Konjic, dok je naredne srijede revanš četvrtfinala Kupa protiv Borca. U prvom meču bilo je 0:0.

Stručni štab Sarajeva će u narednim utakmicama potražiti zamjenu za Ilieva, a na klupi Ima Lovru Rogića i mladog Farisa Mehića.

Rogić je upisao tek četiri nastupa ove sezone u prvenstvu, a jedan u Kupu, te jedan u Evropi. Dobio je kratku šansu odlaskom Muhameda Šahinovića u Poljsku, no brzo je 'jedinica' postao Iliev.

Rogić nije upisao mnogo nastupa u dresu FK Sarajevo, a najavljen je kao veliko pojačanje                                                                                                                  

Rogić je na Koševo stigao iz HNK Šibenik. Na pripremama sa prvim timom radili su i mladi golmani Faris Mehić (18) i Sanin Mušija.

Mehić je izdanak Akademije FK Sarajevo, član juniorske selekcije i dobio je brojne pohvale na pripremama. Već ranije je bio na klupi prvog tima i mnogi mu predviđaju svijetlu budućnost. Na Koševu su kasu 'napunili' mladim golmanima Kovačevićem, Dizdarevićem i Šahinovićem, a naredni bi mogao biti upravo Mehić.

Da li će mu stručni štab dati povjerenje u narednim utakmicama ostaje da se vidi, no to sigurno neće biti iznenađenje, jer su se slične stvari znale dešavati i ranije. Granice kada su godine u nogometu u pitanju ionako su odavno pomjerene, pa je tako kod FK Željezničar sinoć debitovao Afan Fočo koji ima tek 16 godina.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Talentovani Mehić je izdanak Akademije FK Sarajevo, a odlično se pokazao na zimskim pripremama sa prvim timom                                                                             

Mušija je potpisao ugovor sa Sarajevom, ali se vratio u FK Mladost i tu će sigurno provesti drugi dio sezone u Prvoj ligi FBiH. Mladost bori za opstanak, a Mušija im je itekako bitan, te ga već naredne sedmice očekuje nastavak prvenstva u drugom rangu bh. nogometa.

Kako god, biće zanimljivo na Koševu u narednim danima.  Navijači su razočarani zbog teškog poraza u derbiju, posebno odnosom ekstra plaćenih nogometaša, a otvoreno traže da šansu dobiju mladi nogometaši koji će sigurno ostaviti srce na terenu, a to je ono što navijači prvo traže.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.