Sada je sve jasnije

Ardi samo suze što nisu krenule: U svlačionici mu prišao Perez, pa ga ubrzo ostavio bez teksta

Edmir Škorić

Real Madrid juriša prema tituli, nakon što je danas na Santiago Bernabeuu sa 4:0 savladao Celtu iz Viga.

Real je današnjom pobjedom zadržao sigurno vodstvo u odnosu na katalonske klubove, Gironu i Barcelonu. Kraljevi imaju 69 bodova, sedam bodova više od Girone i osam od Barcelone.

Madriđani su se suočavali sa raznoraznim problemima od početka sezone, no ne posustaju i sada su zaista blizu novoj tituli.

Carlo Ancelotti može da bude zadovoljan formom svog tima, a posebno ga raduje pogodak mladog 19-godišnjeg turskog reprezentativca Arde Gulera, koji je u nadoknadi postigao pogodak za 4:0.

Arda je imao problema s povredama otkako je ljetos došao iz Fenerbahčea, a onda se vratio u januaru i pomalo mu je Ancelotti davao minute. U jednom trenutku se činilo da odlazi na posudbu, ali na kraju su u Madridu odlučili da ga zadrže.

Nakon što je završen meč protiv Celte, igrači Reala redom su grlili mladog veznjaka, među njima i Luka Modrić. Svi su dijelili sreću sa mladim saigračem kojem bi ovaj gol mogao itekako značiti za nastavak karijere. Ipak se radi o prvijencu u dresu Reala.

Florentino Perez, predsjednik Reala, čovjek koji je doveo Gulera, odmah je nakon utakmice sišao do svlačionice i upravo Guleru se obratio.

"Ovo je prvi od mnogih golova koje ćete postići za ovaj klub", rekao je Perez u lice mladom fudbaleru, koji je sada siguran da će ostati u Madridu iako ga se stalno povezivalo sa drugim klubovima kao što su Milan, Bayer ili Betis.

Arda Guler bi uz Judea Bellinghama trebao da drži vezni red u budućnosti, naravno tu su i Camavinga, Tchouameni, u napadu Vinicius, Rodrygo, čeka se Mbappe, doći će i Davies, pa je jasno da se Perez i Real spremaju za dominaciju u godinama koje dolaze.

Ancelotti traži samo jedno

"Razumijem da je pod velikim pritiskom jer kompletna Turska očekuje da igra. Ipak, njemu je samo 18 godina i njegovo vrijeme tek dolazi", rekao je trener Real Madrida Carlo Ancelotti ranije.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Vjerujte mi, budite strpljivi s Ardom Gulerom. Može igrati na jako dobrom nivou. Sada se mora boriti za mjesto s drugim igračima, ali samo budite strpljivi i on će pokazati sav svoj kvalitet. U to smo svi uvjereni."

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.