Derbi do derbija do kraja sezone

Dva velika gradska derbija u 26. kolu, raspored Željezničara bi se "smučio" i treneru Dinama

Endin Čaušević

Utakmicom između Veleža i Tuzla Cityja kompletirano je 22. kolo WWin lige Bosne i Hercegovine, te smo saznali raspored za preostalih 11 kola, a poznato je i kada ćemo gledati velike gradske derbije Sarajevo - Željezničar i Velež - Zrinjski.

Velež i Tuzla City remizirali su večeras na stadionu Rođeni odigravši 1:1, a nakon ovog meča saznali smo i konačan rasplet što se tiče tabele pred posljednjih 11 kola u prvenstvu.

Samim time saznali smo i raspored preostalih 11 kola u najjačem rangu bh. fudbala, te je poznato kada nas čekaju veliki gradski derbiju.

Iako su Željezničar i Sarajevo nedavno igrali vječiti derbi do kraja sezone čeka nas još jedan okršaj ovih gradskih rivala.

Naime, novi okršaj vječitih rivala čeka nas u 26. kolu kada će Željezničar ponovo na Grbavici ugostiti ekipu Sarajeva.

U istom kolu čeka nas i veliki mostarski derbi u kojem će se sastati Zrinjski i Velež, te jasno je da će taj vikend (13. i 14. april) biti prepun uzbuđenja što se tiče najjačeg ranga bh. fudbala.

Također, i u narednom kolu čeka nas još jedan derbi, a u pitanju je okršaj Zrinjski - Željezničar, dok će u 24. kolu biti dva derbija, a to su mečevi Željezničar - Velež i Borac - Zrinjski.

I 25. kolo ko je je na rasporedu 6. i 7. aprila donosi nam jedan derbi i okršaj Velež - Borac. Što se tiče 27. kola (20. i 21. april) gledat ćemo meč Sarajevo - Borac, dok će u 28. kolu (24. april, srijeda) derbije igrati Željezničar - Široki Brijeg, te Zrinjski - Sarajevo.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Potom u 29. kolu ko je se igra 27. i 28. aprila gledamo meč Sarajevo - Velež, dok u 30. kolu (4. maj) će se igrati hercegovački derbi između Zrinjskog i Širokog Brijega. 31. kolo (11. i 12. maj) nam donosi okršaj Široki Brijeg - Velež, a u posljednjem kolu koje se igra 26. maja gledat ćemo dva derbija i to između Željezničara i Borca, te Širokog Brijega i Sarajeva.

Prema ovom rasporedu jasno je da Željezničar čeka paklen posao do kraja sezone, a Plavi se trenutno nalaze na pretposljednjem mjestu na tabeli.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.