Prelijepe scene sa meča u Posušju

Sjajna posjeta na hercegovačkom derbiju na Mokrom Docu

Posušje u sjeni ostavilo Koševo, ali i dva meča u Mostaru

Samir Mlaćo

Sasvim očekivano, veliku pažnju u 23. kolu Wwin lige privukao je hercegovački derbi Posušja i Širokog Brijega.

Dueli ova dva tima već odavno su više od 'obične' takmičarske utakmice, pa je tako bilo i sada. Posušje je nakon 16 godina savladalo Široki Brijeg, pa se sinoć itekako slavilo u ovom hercegovačkom gradu.

Posljednji put Posušje je savladalo Široki Brijeg davne 2007. godine, a junak je sada bio mladi Leonardo Petrović. Ovacije je dobio i šef struke Denis Ćorić koji je napravio veliki posao kada je na zimskoj pauzi preuzeo ekipi i Posušje je već sada osiguralo opstanak u ligi.

Meč na stadionu Mokri Dolac pratilo je 5.000 navijača, što je najbolja posjeta u ovom kolu. Sve je prošlo bez incidenata i domaći zaslužuju pohvale i za samu organizaciju utakmice.

Kada su ostali stadionu u pitanju, po jakoj kiši duel Sarajeva i GOŠK-a pratio je 4.300 navijača. Sarajevo je na kraju slavilo sa čak 4:0, te konačno obradovalo vjerna navijače.

FK Borac suvereno gazi ka tituli prvaka i čini se da dilema tu nema.

Borac je sinoć savladao Zvijezdu 09 sa 3:1, a Kvržića, Vukovića i društvo bodrilo je oko 4.000 navijača.

Navijači Sarajeva i pored jake kiše u glavnom gradu u subotu, bili su vjerna podrška svojim ljubimcima                                                                                              

Duel Veleža i Igmana iz Konjica sinoć je pratilo 2.500 gledalaca, dok je na duelu aktuelnog prvaka Zrinjskog i sarajevskog Željezničara bilo tek 1.500 gledalaca.

Na susretu je bila i veća grupa navijača iz Sarajeva, no ono najzanimljivije gostujući navijači nisu vidjeli, jer su morali napustiti stadion. Njihov tim je na kraju poražen 2:0.

Duel Sloge i Tuzle City u Modriči pratilo je tek 400 gledalaca, bar prema izvještaju delegata. Prema viđenim, brojka je još manja, što je zaista tužno.

Posjeta u 23. kolu Wwin lige:

HŠK Posušje - NK Široki Brijeg: 5.000

FK Sarajevo - NK GOŠK 4.300

FK Borac - FK Zvijezda 4.000

FK Velež - FK Igman 2.500

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

HŠK Zrinjski - FK Željezničar 1.500

FK Sloga Doboj - FK Tuzla City 400

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.