Ništa nije novo da ljudi rođeni u Bosni i Hercegovini ne vole svoju zemlju, nažalost.

Bartulović dao iskren odgovor

Rođen u srcu BiH, igrao za Hrvatsku, a sada poručuje: "Nadam se da će Ukrajina pobijediti"

Eldar Ganibegović

Petar Sučić samo je posljednji primjer da je neko rođen u Bosni i Hercegovini odabrao Hrvatsku. Bilo je toga prije, biti će i poslije, ali sada je jedan rođeni Kakanjac istakao da sutra navija za Ukrajinu.

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra će od 20:45 na Bilinom polju ugostiti Ukrajinu u polufinalu baraža za EURO u Njemačkoj.

Stadion je raspreodat u rekordnom roku i biti će pun, te će naša selekcija imati gromoglasnu podršku. Međutim, neće svi rođeni u Bosni i Hercegovini navijati za nju sutra.

Mladen Bartulović bi volio da pobijedi Ukrajina

Rođen je 1986. godine u Kaknju, srcu Bosne i Hercegovine, ali neće navijati za nju u baražu. O tome je govorio za medije u Ukrajini.

Naime, Mladen Bartulović trenutno je pomoćni trener tamošnje Zorye, a kao igrač gotovo cijelu karijeru je proveo u Ukrajini igrajući za Dnipro, Kryvbas, Arsenal (Kijev), Karpaty, Vorsklu, Volyn i Ingulets. 

Počeci njegove karijere vežu se za Val i splitski Hajduk, a ima i dva upisana nastupa za reprezentaciju Hrvatske. 

"Očekujem veoma tešku utakmicu jer je to baraž i borba za narednu rundu. Sastaju se dva dobra tima, ali vjerujem da je Ukrajina favorit. U Bosni će biti dobra atmosfera, Bosanci će podržati svoj tim uprkos problemima koje imaju u posljendje vrijeme. Međutim, Ukrajina bi trebala da ima dovoljno vještine, kvaliteta i i entuzijazma da ide dalje", rekao je Bartulović i dodao:

"Bosna je mala zemlja, ali više puta su pokazali da tamo imaju dobre igrače. Pojedinci koji mogu odlučiti utakmicu su Džeko i Pjanić. Ostali su solidni i igraju u dobrim klubovima. Bosanci mogu iznenaditi svaki tim, igrali su na Svjetskom i uvijek su imali dobrih igrača."

"Rođen sam u Bosni, tada je to bila Jugoslavija. Imali smo dom, ali je izbio rat i morali smo ići. Naša kuća je zapaljena. Balkanski mentalitet? Veoma su ljuti, sigurno će biti vruće tokom utakmice. U BiH nisam bio 30 godina"

"Nadam se da će Ukrajina u ovoj utakmici uspjeti da pobijedi Bosnu i Hercegovinu. Moja procjena je pobjeda Ukrajine rezultatom 2:1", za kraj je istakao Bartulović.

Nadamo se da će sutra oko 23 sata tužan u krevet zajedno s Ukrajincima i on, a da ćemo mi slaviti plasman u finale baraža koje bismo 26. marta protiv Izraela ili Islanda igrali na Grbavici. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.