Džeko zna šta će reći mladim igračima pred meč: "Nisam ja više budućnost reprezentacije..."
Edin Džeko je bio danas vidno raspoložen na press konferenciji u prostorijama Nogometnog saveza BiH u Sarajevu

Kapiten spreman za još jedan baraž

Džeko zna šta će reći mladim igračima pred meč: "Nisam ja više budućnost reprezentacije..."

Endin Čaušević, foto: T. Hebib

U prostorijama Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine u Sarajevu danas je održana press konferencija naše reprezentacije pred sutrašnji meč baraža protiv Ukrajine, a novinarima se obradio kapiten Edin Džeko.

Baraž je posljednja prilika za reprezentaciju BiH da izbori plasman na Evropsko prvenstvo koje se na ljeto igra u Njemačkoj, a naš tim već sutra čeka polufinalni duel protiv Ukrajine.

U prostorijama NSBiH održana je press konferencija našeg tima, a pored selektora Save Miloševića na istoj se pojavio i Edin Džeko.

Na početku je kapiten našeg tima istakao da je za njega ovo prvi put da osjeća da nema nikakvih očekivanja od bh. tima kada je baraž u pitanju u odnosu na prethodne godine.

"Nekako imam osjećaj da je ovo prvi put da se ništa ne očekuje barem ovih baraža što smo igrali. Tako da kada dođeš do tog baraža nekako je to najbrži put do nekog velikog takmičenja jer imaš jednu-dvije utakmice što je puno lakše nego u 10 mečeva da izboriš veliko takmičenje", rekao je Džeko i dodao.

Oglasi

"Nismo imali dobre kvalifikacije i ako ćemo po tome gledati Ukrajinci su favoriti, ali ovo su totalno drugačije utakmice od kvalifikacionih. Po meni nema favorita i tu su šanse 50-50. Bez obzira na sve zavisi od nas koliko ćemo dati na terenu i pokazati koliko želimo pobjedu".

Džeku su pitali da li će imati neki savjet za mlade igrače koji igraju svoj prvi baraž, a on je dao jasan odgovor.

"Što se tiče tih mladih igrača i nas starijih... Mislim da mogu reći iz svog iskustva nakon tolikog igranja u reprezentaciji da dam savjet mladim igračima koji su tu sada i oni su budućnost, nisam ja budućnost da nije lagano otići na veliko takmičenje i mi smo to dokazali kada smo imali onu najbolju generaciju. Ovo je koliko-toliko dobra šansa i za nas malo starije kojima je možda i zadnja šansa, ali i ovim mlađim kojima je to prva šansa, bit će ih još više, ali nije lagano. Sutra trebamo dati svoj maksimum i to gledati kao zadnju šansu", kaže Džeko i dodaje.

"Imam osjećaj da je sve teže i teže otići na to veliko takmičenje jer svi danas igraju fudbal i više nema favorita. Moj savjet svima je da se sutra to odradi kako treba i da se da maksimum. Sve zavisi od nas i ako Bog da ako pobijedimo sutra mislim da bi ta finalna utakmica bila još teža".

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Podsjećamo, sutrašnja utakmica između Bosne i Hercegovine i Ukrajine igra se na Bilinom polju s početkom u 20:45 sati.

U slučaju pobjede naš tim će narednog utorka igrati finale na Grbavici protiv boljeg iz duela Izrael - Island, a ako izgubimo onda ćemo u istom terminu igrati prijateljsku utakmicu protiv poraženog iz navedenog okršaja.

Top Komentari

hzsg
Vojvoda EDIN DŽEKO...!!!! Saućesnici u RUŠENJU BOSNE I HERCEGOVINE, IGRATE ZA ČETNIČKU REPREZENTACIJU, JELI VAM JASNO...!!! VICO MOLIM TE, NAPRAVI ŠTIH PROBU, PODIJELI IM KOKARDE, NIKO NEČE NI RJECI RECI. SAMO CE KLIMNUTI GLAVOM. SLAVA UKRAJINI...!!!!
1 2
Ajax11
Sve dok nam liga ne ozdravi, vas netreba pratiti
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi