Zadovoljni su poslom koji radi

Bilo je samo pitanje trenutka - FK Borac produžio ugovor sa Vinkom Marinovićem

Esmer Oštraković

Danas je održana press konferencija FK Borac, a glavna tema bila je produžetak saradnje sa trenerom Vinkom Marinovićem.

Marinović sjajno vodi Borac, a to najbolje pokazuju rezultati i prvo mjesto na tabeli, te polufinale Kupa BiH. Novi ugovor potpisan je do 31. maja 2025. godine.

"Produžili smo ugovor i to sigurno govori da su zadovoljne obje strane, i klub i ja. Ono što je najbitnije je da imamo taj kontinuitet koji je potreban u radu. To nam je do sada donijelo dobre rezultate.

Moj stručni štab i ja se možemo pripremati za ono što dolazi i sigurno da ćemo taj kontinuitet pokušati zadržati i u narednom periodu", kazao je Marinović nakon što je potpisao novi ugovor.

Klub iz Banjaluke Marinović je preuzeo 2022. godine, te je od tada na klupi bio u 57 utakmica. Ostvario je 37 pobjeda, osam remija i 12 poraza.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ove sezone je Borac u svim takmičenjima odigrao 29 utakmica, te su upisali 21 pobjedu, pet remija i tri poraza.

Dva od ta tri poraza došla su od bečke Austrije u kvalifikacijama za Konferencijsku ligu, a jedini poraz u WWin ligi Borac je doživio na Grbavici.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.