Sve je jasno sada

NS BiH potvrdio kazne za FK Sarajevo · Zvanično

Esmer Oštraković

Sjednica Disciplinske komisije održana je danas, a glavna tema bila je prekinuta utakmica na Koševu između Sarajeva i Borca.

Fudbaleri i stručni štab Sarajeva tada su napustili teren nekoliko minuta prije kraja utakmice.

Glavni razlog bilo je njihovo nezadovoljstvo suđenjem Matea Muse, a revolt su pokazali napuštanjem terena.

Sada je, nakon održane sjednice Disciplinske komisije, savez zvanično objavio kazne za FK Sarajevo.

Komisija je razmatrala izvještaje službenih lica sa revanš utakmice 1/4 finala Kupa Bosne i Hercegovine FK Sarajevo-FK Borac koja je prekinuta u sudijskoj nadoknadi drugog poluvremena zbog napuštanja terena od strane igrača domaćeg tima, te je donijela sljedeće odluke:

-FK Sarajevo se kažnjava novčanom kaznom od 22.000 KM i oduzimanjem 3 boda zbog napuštanja terena za igru, propusta u organizaciji utakmice, upotrebe pirotehničkih sredstava i ubacivanja tvrdih predmeta u teren s kojim je pogođeno službeno lice, neprofesionalnog ponašanja zaštitara, te ulaska neovlaštenih lica u teren. Sve navedeno u skladu sa članovima 58., 59., 61. i 66 Disciplinskog pravilnika NS/FS BiH.

-Predsjednik FK Sarajevo, Ismir Mirvić se kažnjava zabranom vršenja funkcija u nogometu/fudbalu u trajanju od 1 godine i novčanom kaznom od 2.000 KM, shodno odredbama člana 66. Disciplinskog pravilnika NS/FS BiH.

-Šef stručnog štaba FK Sarajevo Simon Rožman kažnjava se uslovnom suspenzijom od 3 mjeseca, te novčanom kaznom od 2.000 KM, shodno odredbama člana 66. Disciplinskog pravilnika NS/FS BiH.

-Drugi pomoćni trener FK Sarajevo Senijad Ibričić se kažnjava zabranom vršenja funkcija u nogometu/fudbalu u trajanju od 7 mjeseci i novčanom kaznom od 3.000 KM, shodno odredbama članova 57. i 66. Disciplinskog pravilnika NS/FS BiH.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

-Pomoćni trener FK Sarajevo Luka Gobec zbog crvenog kartona kažnjava se sa 2 utakmice suspenzije i novčanom kaznom od 1.000 KM.

-Oficir za bezbjednost FK Sarajevo Zlatan Čakal se kažnjava novčanom kaznom od 1.500 KM zbog neizvršavanja obaveza, a shodno odredbama člana 58. Disciplinskog pravilnika NS/FS BiH.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.