Bešagić se uskoro vraća u tim

Igman nastavlja bitku za opstanak

Edis Mulalić ima određene probleme pred gostovanje na Koševu

Samir Mlaćo

Nakon važne pobjede protiv FK Sloga Doboj (2:0) na svom terenu, u Igmanu već razmišljaju o novom rivalu.

U subotu će u goste FK Sarajevo na Koševu, a u nedavnom duelu ova dva tima bilo je 2:2. Na najvećem bh. stadionu Igmanu je vodio 2:0, ali Sarajevo je uspjelo vratiti te je malo nedostajalo i za veliki preokret.

U Igmanu su ipak bili zadovoljni, svjesni težine meča, no svjesni su da ih i sada očekuje težak meč.

Loša vijest za Edisa Mulalića svakako ne neigranje sjajnog čuvara mreže Aldina Ćemana koji je dobio treći žuti karton protiv Sloge i to će biti veliki udarac za tim iz Konjica.

Također, u kadru neće biti veziste Armina Bešagića. Bešagić je ove sezone upisao 20 nastupa uz tri pogotka, ali sada ima problema sa povredama.

"Trenutno imamo samo jednog povrijeđenog igrača, a to je Armin Bešagić. On je u završnoj fazi oporavka od parcijelane rupture medijalnog ligamenata i njegov potpuni oporavak očekuje se u ponedjeljak. On će biti spreman za narednu utakmicu protiv Posušja.

Armin Bešagić FK Igman Pozicija: MF

Statistika

24 nastupa
21 kao starter
4 žutih kartona
0 crvenih kartona
0 asistencija
3 golova

Što se tiče ostalih igrača, sredinom prošle sedmice Filip Brekalo je zadobio lakše istegnuće medijalnog ligamenta i bio je pošteđen ekipnih treninga, no potpuno se oporavio i biće spreman za Sarajevo. Svi ostali igrači su u punom trenažnom procesu", saopštili su iz FK Igman o zdravstvenom biltenu u ekipi.

Dobra vijest za Mulalića je povratak sjajnog Stefana Denkovića koji je već protiv Sloge pokazao koliko je bitan za ekipu. Bio je to prvi nastup Denkovića u drugom dijelu sezone i odmah se upisao u listu strijelaca protiv Dobojlija.

Denković je bio glavna uzdanica Igmana u proteklom periodu i svakako će itekako dobro doći u borbi za opstanak.

Prije par dana saradnju sa FK Igman raskinuo je iskusni defanzivac Enes Sipović.

Sipović je stigao kao veliko pojačanje u Konjic, no na zimskim pripremama nastali su problemi. Navodno je imao problem sa Edisom Mulalićem i više se nije našao u kadru prvog tima.

Trenirao je Sipović sa juniorima Igmana, a zatim u ponedjeljak su dvije strane postigli dogovor o sporazumnom prekidu saradnje.

Pored deset nastupa u WWin ligi u dresu Igmana je upisao i jedan nastup u Kupu Bosne i Hercegovine, ubilježio je i jednu asistenciju u prvenstvu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Iza sebe Sipović ima i bogatu internacionalnu karijeru.

Izmešu ostalih nosio je dres Al-Jahre, Kerale, Slala, Ohoda, Berkanesa. Prieje gzotičnih epizoda u Aziji i Africi u Evropi je anstupao za rumunjske klubove Petrolul, Otelul, Farul, kao i belgijski Westerlo.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti