Ko propušta naredno kolo Wwin lige: Problemi za Sarajevo, Željezničar, Tuzlu City, Igman...
Mustafić neće moći pomoći Sarajevu protiv Igmana

Kartoni prave probleme trenerima

Ko propušta naredno kolo Wwin lige: Problemi za Sarajevo, Željezničar, Tuzlu City, Igman...

Samir Mlaćo, foto: T. Hebib

U srijedu se igraju prvi susreti polufinala Kupa naše zemlje u nogometu, a već u subotu, nedjelju i ponedjeljak susreti 25. kola Wwin lige.

Biće sigurno uzbudljivo, a kada su suspenzije zbog kartona u pitanju, veliki broj nogometaša propustit će ovo kolo.

Sarajevo će ugostiti Igman bez Mirze Mustafića koji je dobio treći žuti karton u Tuzli, dok kod Igmana neće biti sjajnog golmana Aldina Ćemana. Tuzla City putuje na megdan Posušju bez Jasmina Osmića i Alena Mašovića, a kod kluba sa Mokrog Doca pravo nastupa nema Frane Maglica.

GOŠK će u goste Širokom Brijegu bez Gabrijela Čoke, a treći žuti karton kod Širokog Brijega na gostovanju kod Zvijezde 09 dobio je trener Dino Skender i on će sa tribina pratiti mali hercegovački derbi.

Prve gostujuće bodove FK Željezničar će tražiti kod Sloge Doboj, a Bruno Akrapović će biti lišen usluga Josepha Amoaha.

Joseph Amoah
Joseph Amoah FK Željezničar FK Željezničar Pozicija: MF

Statistika

26 nastupa
23 kao starter
6 žutih kartona
0 crvenih kartona
4 asistencija
0 golova
Oglasi

Zvijezda 09 je jednom nogom u nižem rangu, a ovaj put će u goste Zrinjskom. Pravo nastupa nema Dajan Ponjević. Kod Zrinjskog neće biti Matije Malekinušića, a jasno je da su Plemići apsolutni favoriti u svakom slučaju.

Naredno kolo će biti otvoreno utakmicom koju u Posušju igra domaća ekipa protiv Tuzla Cityja koji se bori za opstanak u WWin ligi. Ova utakmica se igra sa početkom od 13:30.

Drugu utakmicu u subotu će igrati Sarajevo i Igman na Koševu, a ova utakmica igra se sa početkom od 20:45.

U nedjelju će prvi na teren igrači Sloge i Željezničara u Modriči, a utakmica se igra sa početkom od 14 sati. Derbi između Veleža i Borca igra se istog dana sa početkom od 20:45.

Posljednje dvije utakmice u ovom kolu igraju se u ponedjeljak. Prvo će od 15:30 na teren Široki Brijeg i GOŠK, a posljednju utakmicu u ovom kolu igraju Zrinjski i Zvijezda sa početkom od 18 sati.

Raspored i satnica utakmica 25. kola WWin lige BiH:

Subota, 6. april:
13:30 Posušje - Tuzla City
20:45 Sarajevo - Igman

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Nedjelja, 7. april:
14:00 Sloga - Željezničar
20:45 Velež - Borac

Ponedjeljak, 8. april:
15:30 Široki Brijeg - GOŠK
18:00 Zrinjski - Zvijezda 09

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi