Holandski fudbalski savez odlučio

Suarezu zbog ugriza sedam utakmica zabrane?

Nakon što je Ajax kaznio svog napadača, Luisa Suareza sa dvije utakmice zabrane zbog incidenta u utakmici protiv PSV-a, Holandski fudbalski savez ga je dodatno kaznio sa sedam utakmica zabrane igranja.

U finišu utakmice između Ajaxa i PSV-a došlo je do incidenta, a Luis Suarez je ugrizao belgijskog veznjaka Otmana Bakkala nakon čega se jasno vodio ugriz na ramenu.

Međutim, sudija ovog meča nije bio na mjestu incidenta, te je u toj utakmici Urugvajac ostao nekažnjen. Ajax je odmah poduzeo mjere, te je kažnjen od strane Kopljanika sa dvije utakmice, a poslije ga je Holandski fudbalski savez dodatno suspendovao na sedam utakmica.

Suarez ima pravo žalbe na suspenziju, a ukoliko se uvaži ova kazna on će propustiti utakmice protiv Venla, NEC-a, Vitessea, Feyenoorda, AZ-a, Utrechta i NAC Brede.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.