Nekoliko prekršaja

Talentovanu odbojkašicu (19) zaustavila policija, mislili su da se alkotest pokvario, ali...

Edmir Škorić

Jedna od najtalentovanijih američkih odbojkašica svakako je 19-godišnja Harper Murray, no očito joj odbojka nije jedina strast.

Incident s talentovanom odbojkašicom dogodio se u petak , 5. aprila, u Lincolnu, Nebraska, SAD. Policija je zaustavila Harper, pa je bila podvrgnuta alkotestiranju jer je bila vidno pijana.

Alkotest je pokazao da je u izdahu bilo čak 1,69 promila alkohola, što je svakako previše za bilo koga, a naročito za sportistkinju od 19 godina. U državi Nebraska najevća dopuštena količina alkohola u krvi je 0,8 promila, a odbojkašica je očigledno pretjerala.

No, osim vožnje u alkoholiziranom stanju, prekršila je nekoliko zakona, a također je koristila lažnu iskaznicu, o čemu su već obaviještene američke službe.

"Prema glasnogovornici LPD-a Eriki Thomas, njen sadržaj alkohola u krvi bio je 1,69, što je dvostruko više od zakonske granice. Murray je također uhapšena zbog nesmotrene vožnje, ometanja i posjedovanja lažne osobne iskaznice. Murray je prevezena u ustanovu za detoksikaciju i kasnije je puštena", objavljeno je na sajtu Omaha.com.

O tome se oglasila i škola koju odbojkašica pohađa. "Atletski odjel Nebraske svjestan je ovog incidenta. Čekamo više informacija i trenutno nemamo dodatnih komentara", stoji u saopštenju.

Još nije poznato hoće li odbojkašica snositi teže posljedice. Moguće je da će se o tome očitovati i američki savez - Murray je u prošlosti igrala za reprezentaciju. Godine 2022. osvojila je Panama American Cup s U-19 reperzentacijom.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.