Sa posljednjeg duela Željezničara i Sarajeva na Grbavici (3:0)

Program počinje u petak u Tuzli

Određeni termini utakmica 26. kola Wwin lige: Dva velika derbija u centru pažnje

Samir Mlaćo, foto: T. Hebib

Nogometni savez BiH zvanično je potvrdio termine utakmice 26. kola Wwin lige.

U centru pažnje su dva derbija, mostarski i sarajevski, a program počinje u petak 12.04. kada se igraju dva meča.

Program počinje u petak od 15:30 sati kada na Tušnju igraju Tuzla City i Široki Brijeg. Isti dan od 18 sati u Banjoj Luci sastaju se Borac i Sloga Doboj.

U subotu na programu dva meča. U Ugljeviku od 13:30 sati igraju FK Zvijezda 09 i NK GOŠK, dok isti dan od 16 sati u Mostaru veliki derbi igraju Zrinjski i Velež.

U Mostaru je 'vatreno' od jučer, a sve se 'zakuhali' navijači Veleža koji su se pohvalili transparentima navijača Zrinjskog, što se vodi kao pobjeda u navijačkom svijetu.

Nema sumnje da će uzbudljivo biti i u subotu, a nadam se da će sve proći fer i korektno, kako na terenu, tako i na tribinama.

U nedjelju od 13 sati igraju Igman Konjic i Posušje. Igmanu su bodovi itekako potrebni u borbi za opstanak, dok Posušje ima šanse da izbori Evropu, ali veliko je pitanje da li je to cilj kluba sa Mokrog Doca.

Od 20:00 na Grbavici novi vječiti derbi igraju Željezničar i Sarajevo. Nedavno su dva ljuta rivala odmjerila snage i bilo je 3:0.

Željezničar je tada odigrao borbenu partiju, te uz veliku podršku navijača dotukao svog rivala sa Koševa.

Oba tima sada ulazi u derbi u dobroj atmosferi, Plavi su nadigrali Slogu u Modriči 3:0, dok je Sarajevo upisalo tri vezane pobjede.

Ulaznice su u prodaji već od četvrtka, a očekuje se ispunjena Grbavica i ponovo sjajna atmosfera.

Raspored i termini 26. kola Wwin lige:

Petak (12.04.):

FK Tuzla City - NK Široki Brijeg (15:30h)

FK Borac - FK Sloga Doboj (18:00h)

Subota (13.04.):

FK Zvijezda 09 - NK GOŠK (13:30)

HŠK Zrinjski - FK Velež (16:00)

Nedjelja (14.04.):

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Igman - HŠK Posušje (13:00)

FK Željezničar - FK Sarajevo (20:00)

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.