Kroos ispričao detalje

Ancelotti prvo prevario sve igrače Reala, pa im rekao kako stoje stvari: "Ovako dečki, lagao sam..."

Admin Čaušević

Ako neko zna kako kontrolisati svlačionicu to je definitivno Carlo Ancelotti. Zanimljive detalje o trofejnom Italijanu je prethodnih dana otkrio Toni Kroos. Mudri trener je itekako dobro znao šta radi.

Jedna od ključnih stvari u modernom fudbalu je znati reći prave riječi u pravom trenutku, odnosno motivisati ekipu jer kada nema motivacije onda nema ni rezultata.

Upravo to na idealan način radi Ancelotti. Spreman je čak i slagati svoje igrače samo kako bi ostvario konačni cilj, a to je osvojio trofej.

O Ancelottijevim potezima posljednjih sedmica govorio je Kroos i to sada kada je Real Madrid na korak od osvajanja prvenstva Španije po 36. put u klupskoj historiji.

"Ancelotti je u svlačionici rekao da će sve biti gotovo ako pobijedimo Mallorcu i liga će biti završena", započo je povratnik u reprezentaciju Njemačke te nastavio:

"Nakon Mallorce, je rekao: 'Dečki, lagao sam vam, ako pobijedimo sljedeći meč onda će biti gotovo". Poslije El Clasica rekao je: "Prije svega čestitke. Drugo, sve će biti gotovo kada pobijedimo Real Sociedad. Treće: Dva dana slobodno'."

Real Madrid ima 11 bodova prednosti nad Barcelonom poslije trijumfa u El Clasicu sa 3:2 i titula je praktično već sada u sefu.

Osim toga Kraljevi su u samoj završnici Lige prvaka. Eliminisali su odlični Manchester City, a u polufinalu ih čeka Bayern. 

Ancelotti je jedan od rijetkih trenera koji je dobio priliku da u dva navrata vodi Real Madrid gdje je svlačionica obično kao tempirana bomba zbog brojnih zvijezda.

Italijan nikada nije izgubio kontrolu ili povjerenje svojih igrača, dok je obično znao pronaći rješenje i za sve oni koji su bili nezadovoljni. 

Kakva trenerska veličina je Ancelotti dovoljno govori podatak da će otpisanom Kepi dati priliku u završnici sezone čisto iz znaka zahvalonosti što nije pravio probleme u svlačionici nakon što mu je saopšteno da neće biti otkupljen i da se vraća u Chelsea. 

Upravo takvim i sličnim potezima legendarni trener pridobija igrača zbog čega je jako cijenjen i poštovan.

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.