Modrić i Kroos? Ma kako da ne! Ancelottiju je samo jedan nezamjenljiv: "Gdje god igra da doprinos"

Italijan je otvoren

Modrić i Kroos? Ma kako da ne! Ancelottiju je samo jedan nezamjenljiv: "Gdje god igra da doprinos"

Admin Čaušević

Real Madrid u svojim redovima ima nekoliko prekaljenih igrača koji su osvajali Ligu prvaka po nekoliko puta. Svakako se najviše izdvajaju Luka Modrić, Toni Kroos  te Nacho, ali niko od njih nije nezamjenljiv.

La Liga je u sefu, dok je ostvaren i plasman u polufinale Lige prvaka. Real Madrid je na pravom putu da osvoji duplu krunu i potvrdi dominaciju na međunarodnoj sceni.

Tokom sezone Carlo Ancelotti je imao velikih problema sa povredama i vrlo često je bio primoran da rotira igrače ili pojedinim traži privremene pozicije.

Zanimljivo da bez obzira na broje "rutinere" u svom timu kao što su Luka Modrića, Toni Kroos ili Nancho, fudbaler mlađi desetak godina od navedenog tria je za Carla Ancelottija nezamjenljiv.

Riječ je o 25-godišnjem Federicu Valverdeu čiji je poseban status u timu trofejni Italijan potvrdio i u izjavi pred El Clasico na stadionu Santiago Bernabeu.

Oglasi

"Njegova sezona konstanta. On je timski igrač i to je odlučujuće", kazao je Ancelotti o urugvajskom univerzalcu te nastavio:

"Gdje god ga postavim daje doprinos, kao krilo, kao veznjak, daje asistencije, golove. Za mene je nezamjenjiv", rekao je Italijan.

Ancelotti i Valverde u zagrljaju

Valverde je jedini igrač Kraljeva koji je nastupio u svih 45 susreta Madrida ove sezone, skupivši preko 3500 minuta na terenu.

Postigao je i neke od ključnih golova u sezoni. Izdvaja se onaj za 3:3 protiv Manchester Cityja u prvom meču četvrtfinala Lige prvaka.

Sada već jedan od najboljih "univerzalaca" u svijetu fudbala je u Real stigao još 2016. godine, tačnije čim je postao punoljetan iz urugvajskog Penarola.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Kao i većina igrača iz Južne Amerike imao je jako teško djetinjstvo, ali je sve uspješno prebrodio i danas može dobiti praktično što poželi.

Valverdeova tržišna vrijednost je porasla na nevjerovatnih 100 miliona eura i definitivno se radi o igraču kojeg Florentino Perez ne bi pustio ni pod koju cijenu.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti