Nagrada Ismir Pintol

Horde zla izabrale najborbenijeg igrača Sarajeva

Edmir Škorić

Na stadionu Koševo Sarajevo je ugostilo Posušje u pretposljednjem kolu Premijer lige BiH.

Utakmica na najvećem bh. stadionu nema pretjeran značaj budući da obje ekipe nemaju poseban motiv.

Sarajevo je već izborilo Evropu i rasterećeno je ušlo u završnicu sezone, a svakako želi da obraduje svoje navijače pobjedom nad gostima iz Hercegovine.

Prije početka utakmice, navijači Sarajeva, Horde zla, dodijelile su nagradu Ismir Pintol, a ona je pripala Miomiru Đuričkoviću.

Prema običaju, na posljednjoj domaćoj utakmici navijačka grupa Horde zla dodjeljuje trofej Ismir Pintol

Đuričković je kapiten Sarajeva, a u klub je stigao početkom sezone iz Budućnosti. Ima 38 nastupa, jedan gol i jednu asistenciju ove sezone.

Ismir Pintol je bio veliki navijač Sarajeva, a umro je 2002. godine nakon duge i teške boelsti.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Horde zla su odlučile da u sjećanju na njega svake sezone biraju najborbenijeg igrača, ali bilo je i sezona kada nisu dali nikome nagradu jer su smatrali da je nije niko ni zaslužio.

Treba svakako istaći da u čast Ismira Pintola do 15. minute nije bilo navijanja, a zatim su zapaljene baklje i krenuo je huk sa sjevera uz parolu: "Sarajevo će pamtiti tvoje ime - Ismire".

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.