Rožman: Idemo sada na svježinu

Sarajevo dočekuje Posušje

Rožman: Idemo sada na svježinu

Haris Zilić

U 32. kolo domaćeg fudbalskog prvenstva ekipa Sarajeva će na Koševu dočekati Posušje u utakmici koja rezultatski nema toliki značaj.

Sarajevo je osiguralo Evropu, Posušje je u vrhu tabele nakon sjajne sezone, ali sigurno da će oba tima igrati za gol više, ali i bod više.

Duel na stadionu "Asim Ferhatović Hase" igra se u ponedjeljak 20. maja s početkom u 17 sati.

Najavu meča dao je i trener Bordo tima, Simon Rožman.

"Imali smo lagan trening da bi zadržali svježinu igrača. Iza sebe smo imali težak period, borili smo se za Evropu, a evo dva kola prije kraja smo izborili cilj", rekao je Rožman i nastavio:

"Idemo na svježinu sada da ove dvije utakmice odigramo na maksimalnoj razni."

Oglasi

Strateg Sarajeva se dotakao i same ekipe Posušja.

Što se tiče narednog protivnik, jako dobra ekipa, oslanjaju se na tranzicju. Mi gledamo sebe, želimo se pred navijačima pokazati u najboljem izdanju", istakao je Rožma i za kraj dodao:

"U dobroj atmosferi čekamo zadnje dvije utakmice koje su također bitne. Gledat ćemo da damo šansu i mladim igračima."

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Sarajevo dva kola prije kraja na četvrtoj poziciji WWin lige sa 51 bodom i do kraja mogu samo matematićki uloviti treće mjesto jer im Velež bježi četiri boda.

Posušje je na petoj poziciji, bježe tri boda Slogi Meridian i sigurno žele da tu završe jednu sjajnu sezonu za njih.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi