Juan Mata ispričao detalje

Ibrahimović upao u svlačionicu i počeo da se bahati, igrači šize, muk traje 10 sekundi, a onda...

Admin Čaušević

Zlatan Ibrahimović je skoro godinu dana u fudbalskoj penziji, međutim svako malo se pojavi anegdota iz njegove karijere koja je trajala 20-ak godina. Jednu od takvih nedavno je ispričao španski veznjak Juan Mata.

Zlatan Ibrahimović je skoro godinu dana u fudbalskoj penziji, međutim svako malo se pojavi anegdota iz njegove karijere koja je trajala 20-ak godina. Jednu od takvih nedavno je ispričao španski veznjak Juan Mata.

U kojem god klubu je igrao Ibrahimović je želio biti glavni u timu. To mu npr. nije pošlo za nogom u Barceloni zbog čega ga se Pep Guardiola riješio samo nakon jedne sezone. Razlog je taj što se nije ponašao onako kako je to španski trener tražio.

Igrao je Ibra u najjačim ligama Evrope. U Engleskoj je bio član Manchester Uniteda, kluba za kojeg uopšte nije imao riječi hvale. Poslije se žalio zato što su mu odbili funtu od plate jer je popio sok u kantini kojeg nije platio.

Šveđanin bh. korijena je na Old Trafford stigao na ljeto 2016. godine. Osam godina kasnije Mata se prisjetio kako je izgledao njegov dolazak.

Karizmatičan kao i uvijek Ibrahimović je sve uradio na sebi svojstven način, a španski veznjak je kazao kako je nakon Zlatanove jedne rečenice u svlačionici nastao muk od 10 sekundi.

Zajedno sa Ibrahimovićem pokojni Mino Raiola je tog ljeta na Old Trafford tada doveo i Paula Pogbu koji je stigao iz Juventusa sa oko 100 miliona eura.

Ibrahimović je s Manchester Unitedom osvojio Europa ligu

"Bila su to dvojica igrača s puno karizme. Imao sam više kontakta s Paulom jer smo provodili više vremena zajedno, ali Zlatan je bio zabavan", rekao je Mata te dodao:

"Kada je prvi put stigao u svlačionicu trening kampa Carrington, bilo je nekoliko igrača u blizini i prvo što im je rekao bilo je: 'Došao je bog'."

Dok su neki igrači isprva bili šokirani Ibrahimovićevim postupkom, ubrzo je uslijedio smijeh i može se reći da je svima pao kamen sa srca.

"Ljudi su počeli da šize, ali nakon 10 sekundi on se počeo smijati i to je bila samo šala. Možda zvuči bahato, ali on je takav", završio je Španac.

Dok je bio u Unitedu, Ibrahimović je postigao 29 golova u 53 nastupa. United je tom prilikom osvojio Evropsku ligu i Liga kup u Ibrahimovićevoj prvoj sezoni u klubu.

Kao član Crvenih đavola doživio je i tešku povredu koljena, u pitanje mu je bila dovedena i karijera, ali se uspio vratiti. Igrao je neko vrijeme za LA Galaxy, poslije čega je osvojio Scudetto sa Milanom što mu je bio posljednji veliki uspjeh u karijeri.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.