Na današnjem predstavljanju FOTO: FK Velež

Pojačat će konkurenciju na desnom beku

FK Velež predstavio prvo pojačanje za Evropu · Zvanično

U FK Velež počeli su sa planovima za Evropu, te novu sezone prvenstva naše zemlje.

Rođeni su sada potvrdili prvo pojačanje, a kako je SportSport i najavio, to je sada već bivši član hrvatske Cibalije Karlo Išasegi.

On je danas potpisao ugovor do ljeta 2026. godine.

Službeno je predstavljen u prostorijama kluba.

"Fudbalski klub Velež Mostar obavještava sve svoje članove, navijače i prijatelje Kluba da je Karlo Išasegi od danas novi igrač našeg Kluba.

U prisustvu v.d. direktorice Fudbalskog kluba Velež, gospođe Samre Eminović, danas je u Press Room-u stadiona “Rođeni” potpisan ugovor koji će ovog bočnog igrača odbrambenog reda, koji po potrebi uspješno može pokriti i krilne pozicije, vezati za Rođene do ljeta 2026. godine.

Potpis ugovora sa ovim dvadesetrogodišnjim igračem dolazi u trenutku nakon što su naši Rođeni i zvanično osigurali treću poziciju na tabeli WWin lige Bosne i Hercegovine i sigurno predstavlja jedan od prvih koraka u sklapanju igračke križaljke pred sva iskušenja koja očekuju naš Klub, kako da domaćoj, a sigurno tako i na evropskoj fudbalskoj sceni naredne sezone", objavili su iz FK Velež.

Išaegi je 23-godišnji desnii bek koji je nosio i kapitensku traku u hrvatskom drugoligašu Cibaliji.

Velež već ima odličnu opciju na desnom beku, riječ je o Anti Oreču koji je bio fantastičan te se isprofilisao u jednog od najboljih bekova lige.

U novoj sezoni konkurecija će mu biti Išasegi koji je igrao standardno u Prvom HNL-u. Uspio je zabiti i pet golova što je odličan podatak za jednog defanzivca.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Išasegi je jedno vrijeme bio i član Hrvatskog Dragovoljca, te će mu ovo biti prvo iskustvo u našoj zemlji.

Podsjetimo, Rođeni su već ranije osigurali treće mjesto i plasman u Evropu, a sezonu će završiti sutra gostovanjem kod Tuzle City.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.