Karlo Išasegi pred potpisom za FK Velež!
Foto: Pixsell

Igra na poziciji desnog beka

Karlo Išasegi pred potpisom za FK Velež! · Saznajemo

Admin Čaušević

Velež je jako blizu da potvrdi prvo pojačanje za novu sezonu. Kako SportSport saznaje novo pojačanje mostarskih rođenih postat će 23-godišnji hrvatski bek, Karlo Išasegi. 

Velež će u novoj sezoni igrati kvalifikacije za Konferencijsku ligu zbog čega će Dean Klafuriću trebati i konkurentniji roster. Na tome se već počelo raditi.

Rođenim je ostalo još da odrade utakmicu protiv Tuzla Citjya u petak, poslije čega slijedi pauza od nekoliko sedmica, barem za igrače. Dok će klupska administracija imati pune ruke posla.

Osim planova za evropske utakmice morat će se riješavati i papirologija za nova lica u svlačionici, a prema svemu sudeći prvo će biti Kralo Išasegi.

Riječ je o 23-godišnjem desnom beku koji je u sezoni na izmaku nosio kapitensku traku hrvatskog drugoligaša Cibalije.

Velež već ima odličnu opciju na desnom beku, riječ je o Anti Oreču koji je bio fantastičan te se isprofilisao u jednog od najboljih bekova lige.

Oglasi

U novoj sezoni konkurecija će mu biti Išasegi koji je igrao standardno u Prvom HNL-u. Uspio je zabiti i pet golova što je odličan podatak za jednog defanzivca.

Hrvat će na stadion Rođeni stići besplatno jer mu uskoro ističe ugovor sa Cibalijom gdje je i počeo karijeru. Jedno vrijeme je bio član Hrvatskog Dragovoljca i Osijeka II.

Kako stvari stoje Išasegi će biti prvo pojačanje Mostaraca uoči nove sezone, ali sigurno ne i posljednje. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Velež je ranije produžio saradnju sa Klemenom Šturmom koji je vrlo dobro pokrivao poziciju lijevog beka, dok su ekipu napustili Emir Halilović i Adnan Džafić.

Podsjećanja radi, u novoj sezoni Velež će igrati kvalifikacije za Konferencijsku ligu. Rođeni će krenuti iz prvog pretkola i još uvijek nije poznato da li će biti nositelji ili ne.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi