FOTO: NK Široki Brijeg

Press konferencija NK ŠIroki Brijeg

Pandža najavio duel protiv Sarajeva: "Vjerujem u ove lavove"

Haris Zilić

NK Široki Brijeg sezonu u prvenstvu Bosne i Hercegovine okončat će ovaj vikend domaćom utakmicom protiv FK Sarajevo i to će biti posljednji meč za oba tima ove sezone.

Iako rezultatski utakmica nije značajna toliko, dueli Širokog i Sarajeva uvijek pobude interesoavnje, ali ponude i uzbuđenja.

Novi meč ova dva tima najavio je trener Širokog Brijega Boris Pandža na današnjoj press konferenciji za medije.

"Nadamo se kako će ovo biti posljednja utakmica u Čitluku i da od sljedeće sezone krećemo s utakmicama na našoj Pecari. Sarajevo je u dobrom ritmu u posljednje vrijeme, podigli su se i neće biti lako", reko je Pandža i nastavio:.

"Pranjić i Ćavar imaju crvene kartone iz prošle utakmice, Barišić ima tri žuta kartona, Chinedu ne trenira ovaj tjedan zbog problema ložom i što se tiče igračke križaljke opet smo u problemu. Međutim, nadam se kako ćemo sastaviti momčad za ovaj susret od naših mladih igrača i siguran sam da ćemo odigrati jednu dobru utakmicu protiv Sarajeva. Nemam straha od ničega, vjerujem u ove mlade lavove"-

Novinarima su se obratili i trojica debitanata iz prošle utakmice koji nisu krili zadovoljstvo.

"Poseban je osjećaj debitovati za Široki Brijeg i to je san mladog igrača. Jako sam sretan zbog prilike i zahvaljujem se treneru Pandži na ukazanom povjerenju", kazao je Marković koji je protiv Sloge počeo od prve minute, a onda svoje mjesto ustupio Josipu Jeliću koji je postao treći najmlađi debitant u historiji kluba sa Pecare.

"Ovo je bio moj dječački san i jako sam sretan zbog prvog nastupa. Poseban je osjećaj braniti boje svoga kluba i svoga grada. Bilo je stvarno nevjerojatno", rekao je Jelić.

Istoga je razmišljanja i Ivan Kraljević koji od ponedjeljka nosi epitet najmlađeg debitanta u klupskoj historiji.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Izvanredan osjećaj me preplavio kada sam ušao u igru. To je ostvarenje mog dječačkog sna. Vjerujem da je to san svakog dječaka iz ovog grada. Velika je čast postati najmlađi debitant u povijesti ovog kluba. Zahvalan sam treneru na prilici i nadam se da ću opravdati povjerenje", istaknuo je Kraljević.

Duel Širokog i Sarajeva igra se u nedjelju u Čitluku na stadionu "Bare" sa početkom 17 sati, a glavni sudija je Luka Bilbija iz Prijedora.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.