Oglasio se na Instagramu

Ermedin Demirović nakon poraza uzeo mobitel u ruke i jednom rečenicom oduševio navijače BiH

Endin Čaušević, foto: T. Hebib

Reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je sinoć od Engleske sa 3:0 u prijateljskoj utakmici koja se igrala na St. James Parku u Newcastleu, a nakon meča oglasio se Ermedin Demirović porukom koja je oduševila bh. navijače.

Utakmica u Newcastleu bila je i debi Sergeja Barbareza na selektorskoj poziciji reprezentacije Bosne i Hercegovine, a pored činjenice da smo poraženi sa 3:0 jasno je da je cilj bio da na sceni vidio igrače koji u prošlosti nisu igrali za nacionalni tim.

U prvom poluvremenu naš tim se dobro držao i imao čak jednu ili dvije prilike, ali u nastavku meča Englezi su ubacili u veću brzinu i nisu nam dozvolili previše igre.

Takav pritisak domaći tim je iskoristio u drugom dijelu utakmice i uspio je da postigne tri pogotka i slavi sa 3:0.

Kapitensku traku u sinoćnjoj utakmici nosio je Ermedin Demirović jer Edin Džeko nije bio na terenu, te je poraz od Engleske odgledao s klupe za rezervne igrače.

Sigurno da je za Demirovića bila velika čast što je dobio kapitensku traku što njemu nije strano jer tu ulogu ima i u njemačkom Augsburgu.

Demirović se onako kapitenski oglasio nakon sinoćnjeg poraza na St. James Parku, te je porukom koju je poslao putem Instagrama izazvao oduševljenje navijača naše zemlje.

"Bosna se voli i kad gubi i kad vodi", napisao je Demirović nakon sinoćnjeg poraza od Engleske.

Pored toga, navijači nisu previše zadovoljni igrom koju je naš tim pokazao s obzirom da u drugom dijelu nismo imali ozbiljan napad ka golu protivnika, ali jasno je da je ovo tek prvi Barbarezov meč na klupi bh. tima i da će biti potrebno vrijeme da on svoje zamisli prenese na ekipu.

Također, nezahvalna stvar za našeg selektora jeste što pored okršaja s Engleskom već u nedjelju igramo u Empoliju protiv Italije, a potom u septembru nas očekuju mečevi Lige nacija protiv Nizozemske i Mađarske, a mjesec kasnije i protiv Njemačke.

Podsjećamo, utakmica između Italije i BiH igra se u nedjelju s početkom u 20:45 sati.

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.