Nikola Vasilj: "Vrhunsko zalaganje, 3:0 je prevelik rezultat"

Golman bh. tima

Nikola Vasilj: "Vrhunsko zalaganje, 3:0 je prevelik rezultat"

O. Lekić

Nikola Vasilj odradio je odličan posao na golu reprezentacije Bosne i Hercegovine u duelu s Engleskom. Istina, primio je tri pogotka, ali imao je nekoliko vrhunskih odbrana koji su privukli pažnju.

Mreža Nikole Vasilja tri puta se tresla protiv Engleske. Da nije bilo sjajnog golmana među stativama razlika je mogla biti i veća.

Vasilj ističe da je zadovoljan zalaganjem ekipe, posebno u fazi odbrane

"Do tog penala bili smo posloženi, posebno u fazi odbrane. Odigrali smo jako dobru utakmicu", navodi Vasilj i dodaje:

"Protiv ovakve ekipe kada ostaviš toliko prostora, oni to kažnjavaju. Iz naših grešaka smo primili golove. Šteta što je 3:0. Mislim da je prevelik rezultat. Dva kasna gola pokvarila su dojam."

"Puno je tu novih igrača, teško je nešto s loptom nešto napraviti. Trebat će vremena da se uigramo. Volje i htijenja je bilo i tim sam zadovoljan."

Sergej Barbarez je donio promjene unutar ekipe. Vidljivo je to na terenu.

"Osjeća se promjena. To trebamo držati jer je najteže uhvatiti konstantu. Ovo što smo danas pokazali moramo pokazati i u idućim utakmicama", rekao je Vasilj.

Golmanu St. Paulija ovo je bio deveti nastup za nacionalni tim, a Sergej Barbarez je istakao da je on novi broj jedan.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi