Zubanović na legendarnom derbiju

Meč na Koševu će se pamtiti u svakom smislu

Za svakog navijača Željezničara danas je poseban dan: "Sjećaš li se petog šestog..."

Za svakog navijača Željezničara danas je poseban dan.

Svaki 05.06. budi posebne emocije, a sve traje već 26 godina. 05.06. 1998. godina na stadionu Koševo u atmosferi za pamćenje tada su meč finala play off-a za prvaka odigrali Željezničar i Sarajevo.

Plavi su slavili pogotkom Hadisa Zubanovića u 90. minuti.

Svake godine 5. juni navijači Željezničara obilježavaju kao Zubandan, a Zubanović će vječno ostati legenda za sve kojima su Plavi sa Grbavice u srcu.

Bila je to sjajna utakmica, činilo se da ćemo gledati penale, ali onda kontranapad i pogodak.

Pehlivanović i Šopović su učestvovali, lopta je došla do Zubanovića, a on prolazi golmana Mirsada Dedića i uz samu stativu šalje loptu u mrežu.

Dedić i saigrači su pali na zemlju, a Plavi bili u transu.

Vatreno je bilo i na tribinama, bile su to scene za pamćenje u glavnom bh. gradu.

Željezničar je na kraju slavio, Zubanović ušao u legende i sigurno je i danas za njega poseban. Godine prolaze, ali i sam Zubanović, danas uspješni nogometni menadžer, nikada neće zaboraviti meč na Koševu i pogodak u samoj završnici.

Susret je komentarisao Sabahudin Topalbećirević. Legendarni bh. komentator je tom prilikom izgovorio rečenicu koja vjerovatno još uvijek odzvanja u ušima navijača, posebno na današnji dan.

"Evo kontra napada...Evo velike prilike...Stopostotna šansa... 1:0 vodi Željezničar... Devedesti minuta susreta, Željo vodi 1:0...Eksplodiralo je sada Koševo", komentar je Topabećirevića na gol Zubanovića.

FK Sarajevo - FK Željezničar 0:1 (Zubanović 90')

Stadion: Koševo. Gledalaca 40.000. Sudije: Lutz Srohlich, Frank Schumacher, Markus Scheibel (Njemačka).

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Željezničar: Gušo, Hurić, Burek (Pehlivanović), Kunić, Bišćević, Mulaosmanović (Buljubašić), Fatić, S.Zerić (Šopović), Gredić, Vazda i Zubanović.

FK Sarajevo: Dedić, Beganović, Hosić, Hadžispahić, Smiječanin, Selimović, Valentić (Čenan), Ihtijarević (Zahirović), Gogalić, Avdić i Granov (Begić).

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.