Francuz je velika zvijezda Madrida

Ancelotti jučer nazvao Mbappea i objasnio kakvu će imati ulogu na terenu: "Ne želim da te..."

Edmir Škorić

Carlo Ancelotti može da se pohvali snažnom ekipom kakvu nema nijedan drugi trener u svijetu. Italijan na okupu ima najbolje igrače svijeta, a prvi put će imati priliku da trenira i Kyliana Mbappea, koji će nakon Eura biti predstavljen u Madridu.

Aktuelni prvak Evrope satkan je od nekolicine igrača koji uveliko konkurišu za Zlatnu loptu. U prvom su planu Vinicius Junior, Jude Bellingham i Rodrygo, a pridružuju im se i mladi brazilski napadač Endrick i već dokazani superstar Mbappe (25).

Navijači Reala s nestrpljenjem čekaju da se Mbappe pojavi u bijelom dresu, a to će se dogoditi u drugoj polovini jula, kada Francuzi završe svoj nastup na Euru u Njemačkoj, gdje će sjajni napadač biti jedna od najvećih zvijezda, a njegova selekcija ponajveći favorit za osvajanje titule.

Ono što može da predstavlja slatke muke i sigurno i hoće Ancelottiju je činjenica da ima toliki broj vrhunskih napadača. Vjeruje se da će Mbappe i Vinicius dobiti prednost, a da će Rodrygo morati da prihvati ulogu džokera ili da ovog ljeta spakuje kofere i ode, pošto ga žele u Manchester Cityju. Real je spreman da ga proda samo za pravu ponudu, a to bi bilo oko 150 miliona eura.

U međuvremenu, Ancelotti je već najavio Mbappeu na kojoj će poziciji igrati. Juče ga je nazvao i rekao mu: "Ne želim da te ostavim samo na jednu poziciju, imat ćeš potpunu slobodu naprijed, sve dok dobro radimo u odbrani". Defensa Central navodi da će tako Mbappe u paru s Viniciusom imati mogućnost igranja i lijevo i centralno, pa i desno, a naravno često će se povlačiti nazad po loptu, što je radio i tokom igranja u Parizu.

Mbappe je u Parizu imao potpunu slobodu i bio je apsolutni lider tima, a vidjet ćemo da li će se tako nametnuti i u Madridu, gdje je ipak koncentracija kvalitetnih igrača i velikih zvijezda ogromna. Ono što navijače i sve u Madridu raduje je to što su svi igrači Reala imali toplu dobrodošlicu za Mbappea i da se ni na trenutak ne osjeti da je neko ljubomoran i da bi moglo doći do određenih podjela u svlačionici.

Kylian Mbappe, Vinícius Júnior, Rodrygo Goes, Endrick, Brahim Díaz, Arda Güler i Joselu Mato . Napad Real Madrida je vrlo kompletan i Ancelotti će imati dovoljno opcija da napravi dva tima, ali nije isključeno da neko od nabrojanih ode na posudbu ili bude prodan, mada sve i jedan želi ostati i nastaviti pisati historiju u najgalantnijem klubu na svijetu.

U sezoni kao što je iduća, u kojoj će se odigrati mnogo utakmica, bitno je imati dobru klupu. Kada bi Ancelottijeva ekipa stigla do finala u svim natjecanjima, odigrali bi 72 utakmice, a treba imati u obzir i reprezentativne nastupe. Italijan je svega toga svjestan i zato inzistira na većem broju igrača na svim pozicijama.

Tako je u januaru odbio da pusti Ardu Gullera, unatoč silnim ponudama za posudbu, te je objasnio i mladom fudbaleru i predsjedniku Florentinu Perezu da "svaki igrač ima svoju ulogu i svaki nam treba ako želimo biti uspješni".

Potražite više informacija na temu La Liga:

Na kraju je bilo baš tako. Real je osvojio ligu, Ligu prvaka i svi igrači su imali doprinos, a sam Guller je u prvenstvu zabijao neke važne golove kad bi dobijao šansu, baš kao Diaz ili Joselu, koji je dao dva gola Bayernu u polufinalu Lige prvaka.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.