Zmajevi sutra gostuju Italiji

Spalletti otkrio najveći kvalitet BiH i donio vijest koju čeka Hrvatska: "Daju vam osjećaj da..."

Admin Čaušević

Sergeja Barbareza na klupi BiH u nedjelju čeka novi težak izazov kada će popularni Zmajevi gostovati Italiji, aktuelnom prvaku Evrope. Luciano Spalletti je govorio o bh. nacionalnom timu u nekoliko rečenica.

U nedjelju od 20:45 na stadionu Carlo Castellani, jednom od najružnijih u Evropi, Bosna i Hercegovina će gostovati Italiji. Susret će poslužiti selektoru Barbarezu da dodatno isproba novu generaciju BiH.

Osim o reprezentaciji BiH, Spalletti je donio i veliku vijest koja se tiče reprezentacije Hrvatske, protivnike Azzurra na predstojećem Evropskom prvenstvu u Njemačkoj.

Iskusni stručnjak je u nekoliko rečenica govorio o Zmajevima, otkrio je i najveću prednost bh. nacionalnog tima, a to su prema njegovom mišljenju kontra napadi.

"Kontra napadi su njihova prva kvaliteta, drže timski blok niskim i daju vam osjećaj da možete upravljati igrom", rekao je osvajač Scudetta s Napolijem te dodao:

"Ako niste uravnoteženi u kontranapadima, možete ispaštati, ako promašite previše dodavanja moglo bi biti kao protiv Turske (Italijani odigrali blijed meč bez golova op. a.).

Na samom startu pressice Spalletti je govorio o igračkom kadru pred Euro te je donio velike vijesti koji se tiču Nicole Barelle, možda i najboljeg igrača Italijana.

Najvažnija vijest da ća veznjak Intera biti spreman za Euro, dok će iz mjera predostrožnosti propustiti duel sa BiH. Isto se odnosi i na golmana Alexa Mereta.

"Oko Barelle smo imali kontrolu od samog početka. Kad se radi o istegnuću treba čekati dan po dan, neće bit uzeti u obzir za meč u Empoliju, ali vjerujemo da hoće protiv Albanije na startu Eura.

Spalletti je dodao kako će protiv BiH prvi napadač biti Gianluca Scamacca, a isto se očekuje da bude i tokom Evropskog prvenstva što je također važna vijest za selektora Vatrenih, Zlatka Dalića.

Podsjećanja radi, osim Italije, Hrvatske i Albanije u grupi se još nalazi i Španija te će prema očekivanjima biti velika neizvjesnost koje selekcije će doći do nokaut faze.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.