Nema više dilema: Dalić otkrio putnike za Njemačku!
FOTO: EPA

Hrvatska u sjajnom sastavu

Nema više dilema: Dalić otkrio putnike za Njemačku!

Haris Zilić

Selektori otkrivaju završne karte za Evropsko prvenstvo, tačnije objavljuju se spiskovi od 26 imena koja putuju u Njemačku.

Svoje konačne karte večeras je otkrio i selektor Hrvatske, Zlatko Dalić.

Na spisku nije bilo puno iznenađenja, a svoje mjesto u avionu za Njemačku pronašao je i Marco Pašalić koji je odigrao sjajan prijateljski duel protiv Sjeverne Makedonije. Na Evropsko prvenstvo također idu Pjaca, Sučić, kao i Labrović.

Boje Hrvatske u Njemačkoj branit će: Livaković, Stanišić, Pongračić, Gvardiol, Erlić, Šutalo, Majer, Kovačić, Kramarić, Modrić, Brozović, Labrović, Vlašić, Perišić, Budimr, Petković, Ivanušec, Sosa, Pjaca, Vida, Juranović, Ivušić, Pašalić, Sučić, Baturina.

Hrvatska Evropsko prvenstvo otvara 15 juna u Berlinu utakmicom protiv Španije u okviru grupe B..

Oglasi

Pored Španije, selekcija Hrvatske je u grupi sa Italijom i Albanijom.

Azzure dobro poznaju, dok su protiv Albanije favoriti, ali sigurno da nema laganih utakmica na velikim takmičenjima.

Nema sumnje da je ovo jedna od najjačih grupa na Evropskom prvenstvu, a Hrvati će odmah na startu imati pravi ispit protiv Španije.

Sastav hrvatske sigurno obećava i bez dileme Vatreni će pucati na visok plasman u Njemačkoj.

Na EURO doalze nakon bronze na Svjetskom prvenstvu, a ovoj sjajnoj generaciji još nedostaje iskorak na Evropskom prvenstvu.

Nakon svjetskog srebra i svjetske bronze, završnica UERO-a bi bila samo šlag na tortu jedne nevjerovatne generacije i ere hrvatskog nogometa koju je predvodio genijalni Luka Modrić.

Top Komentari

Convict
Bravo za Hrvate samo naprijed komsije.
0 0
VelezLezve
Zasto bi nas ovo interesovalo? Sto ne prenosete razmisljanja, na primjer, selektora Francuske, Portugala ili Njemacke. Ne zanima nas ni to, realno, ali sta mi imamo sa susjednom Hrvatskom? Zasto stalno plasirate vijest o njihovoj reprezentaciji? Ne kontam.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi