Dobre igre nisu ostale nezapažene

Talison vaga ponude: Od naredne sezone u elitnom rangu bh. fudbala? · Saznajemo

Adnan Beganović

Centralni i ofanzivni vezni fudbaler iz Brazila, Talison, branio je boje Zvijezde iz Gradačca u nedavno završenoj sezoni, a njegove dobre igre nisu ostale nezapažene, pa ćemo ga najvjerovatnije od naredne sezone gledati u elitnom rangu bh. fudbala.

U vikendu iza nas je završena sezona u Prvoj ligi Federacije Bosne i Hercegovine. Sloboda je kroz cilj prošla kao prva, dok su društvo najboljih napustili Rudar i Mladost iz Kaknja.

Za nekoliko dana nakon play-off susreta Famosa i Radničkog iz Lukavca, te Travnika i Brotnja, saznat će se i ko će upasti u Prvu ligu Federacije Bosne i Hercegovine.

Sezonu, kao i mnoge prije, obilježilo je mnogo i sudijskih lakrdija, no to su stvari o kojima bi se trebali pobrinuti oni koji rukovode ovim takmičenjem, a izvjesno je da će nekoliko fudbalera koji su svojim igrama skrenuli pažnju na sebe, od naredne sezone igrati u Premijer ligi.

Jedan od njih je i brazilski veznjak Zvijezde iz Gradačca, Tallison. Mladi 20-godišnji Brazilac je, bar prema ocjenama stručnjaka koji prate zbivanja u Prvoj ligi Federacije BiH, prerastao ovaj rang takmičenja i sasvim sigurno ćemo ga od naredne sezone gledati u elitnom rangu bh. fudbala.

Nezvanične informacije do kojih je došao SportSport.ba od izvora bliskih samom fudbaleru govore da nekoliko klubova iz elite "opipava" puls Allisona. Navodno je jedan od njih i Sloboda.

Inače, Tallison igra na pozicijama centralnog i ofanzivnog veznjaka, a u 13 utakmica za ekipu iz Gradačca je postigao pet pogodaka. Prije dolaska u našu zemlju je nastupao u Brazilu za Campeonato Potigur i mladi tim Brasileiroa.

Mate Neretljak još dvije godine u NK Zvijezda

Nekadašnji hrvatski reprezentativac Mate Neretljak potpisao je novi ugovor sa Zvijezdom iz Gradačca.

Neretljak je stavio potpis na dvogodišnji ugovor, a zanimljivo je i to da je ovaj stručnjak Zvijezdu vodio i u sezoni 2020/2021.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Pored ekipe iz Gradačca u dosadašnjoj karijeri je Neretljak vodio Orašje, GOŠK, Metaleghe i hrvatski Rudeš.

Dodajmo na kraju da je Zvijezda proteklu sezonu završila na 10. mjestu tabele sa 38 osvojenih bodova.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.