Nesvakidašnji potez Zvijezde iz Gradačca - U centru pažnje je Mato Neretljak

Nakon izborenog ostanka

Nesvakidašnji potez Zvijezde iz Gradačca - U centru pažnje je Mato Neretljak

Esmer Oštraković

Proteklog vikenda odigrano je posljednje kolo u Prvoj ligi FBiH, te je postalo jasno da put nižeg ranga idu ekipe Rudara iz Kaknja, te već ranije prežaljena Mladost.

Jedna od ekipa koja je zaigrala sjajan fudbal u drugom dijelu sezone je tim Zvijezde iz Gradačca.

Iako su imali dosta problema, te bili čak i na ivici gašenja, na kraju je tim iz Gradačca uspio da sačuva prvoligaški status, te će i naredne sezone nastupati u istom rangu takmičenja.

Sa klupe je Zvijezdu predvodio iskusni Mato Neretljak sa kojim je saradnja produžena na još dvije godine. Svakako da nije tako čest slučaj da trener dobije ugovor na više od jedne godine u Prvoj ligi FBiH, te ovo predstavlja svojevrstan novitet kada je riječ o ovom rangu takmičenja.

"Odlične vijesti Mato Neretljak ostaje crveno bijeli

Oglasi

Produžen ugovor na dvije godine ,cilj je ispunjen, sada želimo još da rastemo da idemo u stabilnost kluba

U narednim danima obavit će se pregovori sa ostatkom stručnog štaba gdje se nadamo produženju saradnje", stoji u objavi Zvijezde iz Gradačca.

Osim toga iz Zvijezde su jučer potvrdili i da se rastaju od četiri igrača među kojima je i Tallison koji je navijačima ovog kluba u proteklih nekoliko mjeseci donio dosta radosti.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Tallison nije jedini, jer su Gradačac napustili i Slađan Antić, Edin Novaković, te još jedan Brazilac, a njegovo ime je Lucas.

Naravno neki igrači će i ostati, a navodno je uprava ovog kluba jako blizu ogovora sa Azurm Aljkanovićem, Arminom Mujčićem, te Markom Dobrilovićem.

Zaprati NK Zvijezda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Zvijezda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi