Italijan rijetko griješi

Dok Arda Guler briljira na Euru, Ancelotti je zbog njega spreman potrgati trenersku licencu

Edmir Škorić

Real Madrid će u novoj sezoni djelovati još moćnije, još opasnije, budući da je ionako jak tim pojačan sa vrhunskim napadačima kao što su Kylian Mbappe (25) i Endrick (17). Francuz i Brazilac donijet će značajan napredak u napadu, koji će biti vjerovatno mnogo efikasniji, ali Carlo Ancelotti očekuje golove i od drugih igrača, ali se ovaj put kladi na momka kojem je davao jako malo minuta prošle sezone.

Poznato je ono što je u sezoni 2021/22 uradio Carlo Ancelotti, kada se prije početka iste kladio sa veznjakom Federicvom Valverdeom. Dogovor je bio sljedeći; ne postigne li 10 golova, Ancelotti će potrgati svoju trenersku licencu.

Kada je u meču protiv Elchea Urugvajac dao dva gola, Italijan je rekao: "Vjerujem da će Fede postići više od 10 golova tako da je moj posao siguran".

U toj je sezoni Valverde dao više golova nego u prethodne četiri zajedno. Iz nekog razloga je Ancelotti posebno vjerovao fudbaleru iz Urugvaja, a sada je pronašao novog "junaka" i spreman je ponovo staviti trenersku licencu na kocku. 

Predsjedniku Reala Florentinu Perezu je rekao da "taj dečko ima da zabije najmanje 15 golova". To bi značilo i više minuta za 19-godišnjeg Ardu Gullera, turskog čarobnjaka koji je u prvoj sezoni malo igrao i zbog velike konkurencije i zbog silnih povreda. Sada će se stvari značajno promijeniti u korist Arde.

No, i pored svega toga je bivši igrač Fenerbahčea uspio zabiti šest golova, tako da nije nerealno ono što Ancelotti govori. U svakom slučaju, Perez zadovoljno trlja ruke, golovi će očigledno stizati sa svih strana, iako kompletan svijet najviše očekuje od napadačkog tandema Vinicius - Mbappe, a tu će biti i Rodrygo i Endrick kao rezerve.

I Jude Bellingham je prošle sezone pokazao koliko može da bude efikasan vezni red Reala, pa je ovaj 20-godišnjak zabio čak 19 golova na 28 mečeva La Lige i najzaslužniji je za osvojenu titulu. Englez je također dao četiri gola u Ligi prvaka, koja je takođe osvojena i mora se priznati da niko nije mogao ni pretpostaviti takvu efikasnost mlade zvijezde nakon što je kupljena od Borussije Dortmund.

Što se tiče Gulera, on se često povezuje s drugim klubovima. Prošle sezone je bilo govora o posudbi, ali je upravo Ancelotti tražio njegov ostanak tvrdeći da mu "za uspjeh treba svaki igrač".

I ekipa Liverpoola zaintresovana je za tursku zvijezdu. Engleski mediji pišu da je 19-godišnjak jedna od glavnih želja novog menadžera Arnea Slota.

"Liverpool želi potpisati Ardu Gulera iz Real Madrida. Novi menadžer Arne Slot rado bi ga vidio u svojim redovima ako postoji mogućnost da se transfer realizuje", navode engleski mediji.

Ipak, čini se da je sve uzaludno jer je Guler doveden da u budućnosti bude lider Reala. A dečko uživa na sve strane. Nedavno je protiv Gruzije zabio jedan od najljepših golova Eura i sa 19 godina postao je omiljeni fudbaler za sve u Turskoj.

Arda Guler je protekle sezone odigrao 12 utakmica u dresu Real Madrida. Uspio je postići šest pogodaka. Hvale ga svi, a poseban komentar ostavio je legendarni bivši igrač Manchester Uniteda Rio Ferdinand.

"Ovaj klinac je klasa. Prekrasan fudbaler. Dođe na Euro i zabije takav gol, najbolji na turniru. Arda Guler, hvala ti. To je ono što volim gledati", poručio je Rio Ferdinand.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Gulerov saigrač pravi transfer u Bayern?

Pojavila se informacija da Bayern radi na dovođenju iskusnog turskog veznjaka Hakana Calhanoglua i da mu je već spremio četverogodišnji ugovor, ali on ima do 2027. ugovor s Interom i Bavarci će morati dobro da plate ako ga žele ovog ljeta.

Nije isključeno da se transfer i dogodi, a čini se da Vincent Kompany ima jasnu viziju za narednu sezonu. Michael Olise iz Crystal Palacea je navodno već dogovoren, sada je red pojačati kreativni dio veznog reda...

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.