U utorak prozivka

Crtice s Grbavice: Moguć dolazak Karjaševića i odlazak Babaluka

Adnan Beganović

Nekadašnji fudbaler Tuzla Cityja, Huso Karjašević, bi mogao pojačati redove Željezničara, dok bi Grbavicu mogao napustiti talentovani Ernad Babaluk.

FK Željezničar u utorak kreće sa pripremama za narednu seznu u kojoj će Plavi pokušati ponovo igrati bitnu ulogu u prvenstvu naše zmlje.

Prozivku će izvršiti novi šef stručnog štaba Denis Ćorić, a očekuje se i nekoliko novih imena na prvom treningu višestrukog prvaka Bosne i Hercegovine.

Iako, zvaničnih informacija još uvijek nema, novi igrači Željezničara, bar prema onim nezvaničnim su Bože Vukoja i Ivan Đorić.

Vukoja je prošlu sezonu odigrao u Zvijezdi 09, koja je napustila društvo najboljih. Ukupno je u prvenstvu Bosne i Hercegovine odigrao 25 utakmica uz učinak od jednog pogotka i četiri asistencije.

S druge strane, Đorić je u prošloj sezoni nastupao za Igman iz Konjica. U prvenstvu je odigrao 30 utakmica.

No, neće Vukoja i Đorić biti jedina pojačanja Plavih. Ranije smo pisali da će redove Željezničara pojačati i nigerijski desni bočni Edwin Odinaka, a neslužbene informacije govore i da su iz redova Žečljezničara u potrazi za lijevim bočnim, ali i stoperom, te još jednim veznim fudbalerom.

Kao moguće rješenje na stoperskoj poziciji se spominje nekadašnji fudbaler Napretka iz Kruševca Ognjen Mršić, dok bi konkurenciju u srednjem redu prema neslužbenim informacijama mogao pojačati nekadašnji fudbaler Tuzla Cityja, Huso Karjašević.

Međutim, osim dolazaka sve više se u bh. javnosti spominju i odlasci sa Grbavice. Neslužbene informacije govore da nije isključeno da Grbavicu napusti Abdulmalik Al-Jaber, od čijeg transfera na Grbavici očekuju dobru zaradu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

No, Grbavicu bi mogao napustiti i talentovani 18-godišnji ofanzivni fudbaler Ernad Babaluk. Radi se o jednom od najtalentovanijih fudbalera Željezničara, koji je u prošloj sezoni u duelu sa Širokim Brijegom upisao i prve seniorske minute, a sa 14 pogodaka je bio najbolji strijelac juniora Plavih.

Babaluku krajem ovog mjeseca ističe stipendijski ugovor, novi još nije potpisao, a neslužbene informacije govore da na svom stolu ima ponude banjolučkog Borca i slovenačkog prvoligaša Primorja, pa je njegov odlazak s Grbavice veoma izgledan.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.