U Željezničaru nema predaha: Stiže i Ivan Đorić

Nakon Vukoje

U Željezničaru nema predaha: Stiže i Ivan Đorić · Saznajemo

Haris Zilić, foto: T. Hebib

Veoma je aktivno na Grbavici ovih dana, a naredne sedmice Željezničar počinje pripreme, predstavit će i nove igrače za narednu sezonu u društvu najboljih bh. fudbala.

Pisali smo ranije da je Bože Vukoja dogovorio sve sa timom sa Grbavice i da će biti predstavljen naredne sedmice, ali tu nije kraj.

Početkom naredne sedmice Željezničar će predstavit još jednom novo ime, a riječ je o Ivanu Đoriću, saznaje naš portal.

Ranije smo najavili da je Đorić moguće pojačanje u redovima Željezničara, a to će dobiti i zvaničnu potvrdu.

Željezničar i Đorić će dogovoriti sve naredne sedmice, a Plave u utorak 25. juna očekuje i početak priprema za novu sezonu.

Oglasi

Đorić ima 28 godina, igrač je sredine terena, a u Željezničar dolazi iz redova Igmana iz Konjica. Prije Igmana igrao je za Slogu iz Doboja, kao i za Radnik iz Bijeljine.

Ima dugo iskustvo igranja i u Švicarskoj gdje je nosio dres Siona i Stade Nyonnais, bio je u Latviji u ekipi Ventspilsa.

Željezničar će prvi dio priprema odraditi u Sarajevu, a drugi dio priprema od 7. do 15. jula odradit će na Zlatiboru.

U Plavom taboru zakazali su i prijateljske utakmice tokom pripremnog perioda. Prvi kontrolni meč odigrat će se 5. jula na Grbavici protiv federalnog prvoligaša ekiše TOŠK-a iz Tešnja.

Nakon toga Plavi će odigrati dvije utakmice na Zlatiboru 10. i 14. jula, a protivnici su Sloboda Užice i SC Baniyas.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Po povratku sa Zlatibora Željezničar nastavlja pripreme u Sarajevu, a u tom periodu, tačnije 18. jula zakazana je prijateljska utakmica sa Zrinjskim, no nije poznato još da li će se odigrati na Grbavici ili u Mostaru.

Posljednji pripremni meč Plavi će odigrati 26. jula, to će biti i generalna proba, a protivnik će naknadno utvrđen. Nova sezona u WWin ligi počinje prvi vikend u mjesecu augustu, tačnije 3. augusta.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

gojazni_shljivack
Sarajevski klubovi samo redaju genocidase.
3 5
user1675926959
Genocidaš nije svaki Srbin već ko je presuđen za taj zločin a ne narod !!!!
4 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi